Modeli
Meni

Sistemi za stabilnost vozila

MKB

Ko je avtomobil udeležen v nesreči in se aktivirajo zračne blazine, se kljub temu lahko premika še naprej in povzroči novo nesrečo. Tedaj posreduje sistem večnaletne zavore (MKB), ki vozilo ustavi, da prepreči verižno trčenje. ESC tako vključuje večnaletno zavoro, varnostno funkcijo, ki po trku aktivira zavorni sistem, da prepreči nadaljnje poškodbe.

Sistemi za stabilnost vozila

MSR

MSR (Electronic Drag Torque Regulation) omejuje blokiranje pogonskih koles zaradi močnega zaviranja z motorjem na cesti z nizkim oprijemom. To se lahko zgodi, če nenadoma upočasnite ali če je prestava prenizka in hitro spustite sklopko. MSR torej zagotavlja stabilnost in vodljivost tudi med zaviranem z motorjem.  

Sistemi za stabilnost vozila

RBS

Sistem za sušenje zavornih diskov (RBS) zagotavlja, da zavorni diski prednjih koles ostanejo ves čas suhi. To doseže s kratkotrajnim mehkim zaviranjem, ki je za voznika popolnoma neopazno. To zagotavlja največji zavorni učinek tudi takrat, ko avtomobil vozi v mokrih razmerah in voznik dolgo ni uporabil zavor. S tem RBS pomaga skrajšati zavorno pot.

Ta stran je dodatek k začetni strani. Pritisnite na gumb za dostop do strani.

Nazaj na začetno stran