Modeli
Meni

Sistemi za stabilnost vozila

TPM+

TPM + (nadzor tlaka v pnevmatikah) lahko zazna in opozori voznika na padec tlaka pod kritično mejo na katerem koli kolesu/pnevmatiki. Uporablja podatke iz ABS-senzorjev vrtenja na posameznih kolesih. Če namreč tlak v pnevmatiki pade, se polmer tega kolesa spremeni v primerjavi z drugimi kolesi. Modela Kodiaq in Superb ponujata tudi neposreden nadzor tlaka v pnevmatikah (nadzor preko senzorjev in oddajnikov v posameznem kolesu).

Sistemi za stabilnost vozila

TSA

TSA (Trailer Stability Assist) je stabilizacijski sistem za vozila, ki vlečejo priklopnik. TSA je serijsko vgrajen v sistem ESC in deluje, če je vozilo opremljeno z originalno vlečno napravo z lastno krmilno enoto. Sistem deluje na principu zaviranja enega ali več koles in hkrati po potrebi zmanjša navor motorja. Sistem TSA posreduje in pomaga stabilizirati avto in priklopnik.

Sistemi za stabilnost vozila

XDS+

XDS + (prečna simulacija zapore diferenciala) pomaga vozniku med ostrimi ovinki in zagotavlja nevtralno vedenje vozila med dinamično vožnjo skozi ovinke. Krmilna elektronika v bistvu simulira prisotnost samozapornega diferenciala za izboljšanje oprijema in vozne dinamike med zavoji, in to s komaj opaznimi zavornimi impulzi na posameznem kolesu/kolesih. Posledično bo vozilo zavilo veliko bolj zanesljivo in naravno kot brez tega sistema.

Ta stran je dodatek k začetni strani. Pritisnite na gumb za dostop do strani.

Nazaj na začetno stran