Modeli
Meni

Škoda Enyaq Coupé L&K: Varnostni asistenčni sistemi

Front Assist s sistemom za preprečevanje naleta

Front Assist je varnostni sistem za opozarjanje na trčenje. Ob neizogibnem trčenju sproži zavore, da zmanjša posledice trka. Izvede tudi zaustavitev v sili, če bi pešec ali kolesar prekrižala pot avtomobilu.

V kritični situaciji, ko Front Assist posreduje z zaviranjem in voznik z načinom premikanja volana nakaže, da se izmika oviri, pa podsistem Collision Avoidance Assist za izogibanje trčenju ciljano posega v krmiljenje in tako vozniku pomaga obvoziti oviro.

Škoda Enyaq Coupé L&K: Varnostni asistenčni sistemi

Pomoč pri zavijanju Turn Assist

Turn Assist, ki je del sistema Front Assist, je zasnovan za spremljanje nasproti vozečih vozil, ko zavijate levo, na primer v križišču. Če obstaja neposredna nevarnost trka, vozilo popolnoma ustavi in sproži opozorilni signal.

Škoda Enyaq Coupé L&K: Varnostni asistenčni sistemi

Side Assist

Zahvaljujoč dvema radarskim senzorjema na zadnjem delu avtomobila lahko sistem Side Assist zazna vozila, ki se vam približujejo od zadaj ali so v mrtvem kotu. O tem vas obvesti LED signal na notranji strani ohišja stranskih ogledal. Side Assist lahko zazna vozila, oddaljena do 70 metrov, in vas tako tudi učinkovito opozori na nevarne situacije na avtocestah in voziščih z več pasovi.

Škoda Enyaq Coupé L&K: Varnostni asistenčni sistemi

Pomoč pri izstopanju (Exit Warning)

Ta nova varnostna funkcija je še ena od komplementarnih funkcij sistema Side Assist. Opozorilo za izstop vizualno in zvočno opozori vas in druge potnike, ko na primer izstopate iz vzporedno parkiranega avtomobila, če bi lahko odpiranje vrat povzročilo trčenje denimo z drugim vozilom, kolesarjem ali električnim skuterjem. Exit Warning uporablja zadnje radarske senzorje sistema Side Assist in spremlja območje za avtomobilom in ob straneh do razdalje 35 metrov.

Škoda Enyaq Coupé L&K: Varnostni asistenčni sistemi

Sistem Crew Protect za zaščito potnikov

Sistem prednapne sprednje varnostne pasove v primeru neizogibnega trčenja ali v nestabilnih voznih razmerah. Vklopi ga aktivirani sistem ESC. Takrat sistem Crew Protect skoraj popolnoma zapre stranska okna, da prepreči vstop zunanjim objektom v vozilo. Sistem deluje s sprednjim radarjem.

Škoda Enyaq Coupé L&K: Varnostni asistenčni sistemi

Večnaletna zavora

Ko je model Enyaq Coupé L&K udeležen v nesreči in se aktivirajo varnostne blazine, lahko zaradi nadaljnega gibanja povzroči novo nesrečo. Zato se tedaj aktivira večnaletna zavora, ki vozilo ustavi.

Ta stran je dodatek k začetni strani. Pritisnite na gumb za dostop do strani.

Nazaj na začetno stran