Modeli
Meni

Škoda Enyaq Coupé: eMobilnost

Možnosti polnjenja

Enyaq Coupé je opremljen s kombinirano vtičnico za polnilni sistem. Baterijo je mogoče polniti iz omrežja z izmeničnim tokom (AC) do polnilne moči 11 kW (pri polnjenju iz polnilnika Škoda iV Charger wallbox) ali iz omrežja z enosmernim tokom (DC) do polnilne moči 135 kW (na javnih hitrih polnilnicah). Infrastruktura za delovanje električnih vozil raste iz dneva v dan. Škoda sodeluje tudi pri izgradnji mreže IONITY po Evropi. Lahko pa svoj Enyaq Coupé polnite tudi v mreži trgovcev Škoda in omrežju MOON charge.

Alternativa standardnemu polnjenju iz omrežja je regeneracija zavorne energije. To je proces, pri katerem se kinetična energija vozila pretvori v električno energijo, ki se nato shrani v visokonapetostni bateriji.

Škoda Enyaq Coupé: eMobilnost

Izberite velikost baterije, ki vam najbolj ustreza

Baterijske celice so vgrajene v dno vozila. S tem se zniža težišče avtomobila, kar je pomembno pri vožnji skozi ovinke in za ohranitev največje možne količine prostora za potnike. Na voljo sta dve zmogljivosti baterije: 62 in 82 kWh. Te številke so osnova za imena različnih različic vozila (60, 80 in 80x) ter določajo njegovo moč in doseg. Da bi zmanjšali obremenitve baterije, smo za Enyaq Coupé pripravili toplotno črpalko za ogrevanje in hlajenje.

Škoda Enyaq Coupé: eMobilnost

SUV s pogonom na zadnja kolesa ali s štirikolesnim pogonom

Pogon na zadnja kolesa se je vrnil k znamki Škoda z vsemi pripadajočimi prednostmi. Ko ste za volanom, boste najprej opazili izboljšan oprijem pri speljevanju. Druge prednosti so manjši obračalni krog od robnika do robnika in vožnja z večjim občutkom umirjenosti.

Elektromotor, nameščen na zadnji osi, je mogoče dopolniti z drugim elektromotorjem na sprednji osi. To spremeni Enyaq Coupé v model s štirikolesnim pogonom.

Škoda Enyaq Coupé: eMobilnost

Številne možnosti prihrankov

Ker delovanje modela Enyaq Coupé ne povzroča nobenih emisij, so številne države, lokalne oblasti in organizacije z veseljem podprle ali prispevale k nakupu takšnega avtomobila. Je tudi vozilo, s katerim je dovoljen vstop na mesta, kamor je avtomobilom z motorjem na notranje zgorevanje vstop sicer prepovedan. Podobno nekatere države ponujajo popuste na cestni davek (letna dajatev pri nas) ali ga v celoti opustijo. 

Ta stran je dodatek k začetni strani. Pritisnite na gumb za dostop do strani.

Nazaj na začetno stran