Modeli
Meni

Škoda Enyaq Coupé: Tehnologija

Vozni načini in prilagodljivo blaženje

Kot je v navadi tudi pri drugih modelih znamke Škoda, je Enyaq Coupé na voljo z izbiro načina vožnje. Na voljo je 5 ali 6 načinov vožnje, odvisno od izvedbe. Različica s pogonom na zadnja kolesa ponuja naslednje načine: Eco, Comfort, Normal, Sport in Individual. Različica s štirikolesnim pogonom ponuja tudi način Traction. Voznik lahko z izbiro načina vožnje upravlja ne le odziv vozila na stopalko za plin, ampak tudi razpoložljivi navor, najvišjo hitrost, učinek servovolana in intenzivnost delovanja klimatske naprave. 

V kombinaciji z opcijskim dinamičnim nadzorom blaženja (DCC) bo izbrani način vožnje vplival tudi na nastavitve podvozja. DCC nenehno ocenjuje trenutno vozno situacijo in se odzove s prilagoditvijo blažilnikov za vsako kolo posebej.

Škoda Enyaq Coupé: Tehnologija

Toplotna črpalka

Škoda ponuja možnost toplotne črpalke za vse različice modela Enyaq Coupé. To je funkcija, ki zmanjša obremenitev zmogljivosti baterije in pozimi poveča doseg. Toplotna črpalka ima tako funkcijo ogrevanja kot hlajenja, ki ju lahko kombinirate. Sistem črpa tudi odpadno toploto iz pogonske baterije in nekaterih visokonapetostnih komponent za ogrevanje notranjosti.

Škoda Enyaq Coupé: Tehnologija

Varnost kot prioriteta

Model Enyaq Coupé je opremljen z velikim številom aktivnih in pasivnih asistenčnih sistemov, ki zagotavljajo varnost potnikov in drugih udeležencev v prometu. Aktivna varnost zajema elemente in sisteme, katerih namen je preprečiti krizne situacije ali neizbežne nesreče. Pasivna varnost zajema oblikovne značilnosti in lastnosti v avtomobilu, ki so namenjeni zmanjšanju učinkov nesreče za potnike in vse druge osebe, ki so v nesreči udeležene.

Ta stran je dodatek k začetni strani. Pritisnite na gumb za dostop do strani.

Nazaj na začetno stran