Modeli
Meni

Škoda Enyaq Coupé: Travel Assist

Pomoč pri vožnji Travel Assist

Travel Assist, del dodatnega paketa Plus, združuje več sistemov in funkcij, ki so ločeno predstavljene na naslednjih straneh. Ko so sistemi medsebojno povezani, lahko Travel Assist zelo olajša vožnjo in poveča udobje na poti. Ko je aktiviran, lahko Travel Assist samodejno ustavi avto in ga znova zažene, obdrži avto na voznem pasu, sledi drugim vozilom v prometnem zastoju ali prikaže okoliški promet na zaslonu pred vami.

Škoda Enyaq Coupé: Travel Assist

Predvidljivi tempomat

Prediktivni tempomat poleg spremljanja prometa pred vami obdeluje tudi prepoznane prometne znake in omejitve hitrosti, shranjene v navigacijskem sistemu. Zahvaljujoč prepoznavanju prometnih znakov in informacijam iz navigacijskega sistema lahko Enyaq Coupé pravočasno prilagodi hitrost, na primer, ko se približuje ovinku, krožišču oziroma križišču ali kot odgovor na omejitve hitrosti.

Škoda Enyaq Coupé: Travel Assist

Prepoznavnaje prometnih znakov

Modul za obdelavo slik išče v skeniranih slikah znane prometne znake in rezultate primerja z navigacijskimi podatki. Sistem obdeluje znake za omejitev hitrosti, znake za prepoved prehitevanja, znake za prepoved vstopa v enosmerne ulice in morebitna dodatna navodila ter povezane znake za omejitev in jih nato prikaže vozniku.

Škoda Enyaq Coupé: Travel Assist

Pomočnik za vožnjo v ožjih voznih pasovih

Avto lahko zazna in pomaga voziti po ožjih voznih pasovih (npr. pri delu na cesti) zahvaljujoč sistemu Narrow Lane Assist, novi izboljšavi Sistema Adaptive Lane Assist, ki ohranja premikajoče se vozilo na osrednjem položaju znotraj voznega pasu. Portfelj situacij, ki jih je mogoče zaznati, je bil razširjen tako, da poleg začasnih rumenih vzdolžnih oznak vključuje tudi različne predmete ob cesti, kot so ograje in vrste (vzporedno in pravokotno) parkiranih avtomobilov. Avto zmore zaznati in zvoziti ovinke brez vzdolžnih oznak in lahko pelje po ozkih mestnih ulicah. Sistem deluje le pri hitrostih nad 60 km/h.

Škoda Enyaq Coupé: Travel Assist

Pomoč pri menjavi pasov

S sistemom pomoči pri menjavi pasov (Assisted Lane Change) lahko Enyaq Coupé samostojno menja vozni pas na avtocestah pri hitrostih nad 90 km/h. Vse, kar mora voznik narediti, da sistem začne manever, je vklop smerokaza (vendar samo v odklenjenem položaju). Assisted Lane Change uporablja podatke iz cele vrste senzorjev.

Škoda Enyaq Coupé: Travel Assist

Podpora krmiljenju za izogibanje oviram v mestu (s spletno komunikacijo)

Sistem Urban Evasive Steering Support lahko prepozna pogoste situacije v mestnem prometu, kot so parkirana vozila, prometni otoki in križišča. Asistenca pride v poštev v situacijah, ko se je nemogoče izogniti nesreči zgolj z zavijanjem okoli ovire. Sistem lahko izračuna najprimernejšo linijo izogiba na podlagi podatkov, ki so na voljo iz sprednje kamere in radarja. Ta izračun upošteva razdaljo, širino in položaj vozila ali ovire pred avtomobilom. V kritični situaciji, ko Front Assist (glej Varnostne asistence) posreduje z zaviranjem in voznik z načinom premikanja volana nakaže, da se izogiba oviri, podpora Urban Evasive Steering Support ciljano posega v krmiljenje, da pomaga obvoziti oviro po ustrezno izbrani poti, da ne trčite vanjo.

Škoda Enyaq Coupé: Travel Assist

Asistenca pri vožnji v zastojih

Sistem Traffic Jam Assist olajša vožnjo avtomobila v prometnih zastojih. Za speljevanje, zaviranje in obračanje avtomobila uporablja predvidevalni tempomat in pomočnika za vožnjo v ožjih voznih pasovih, in to tako, da posnema gibanje okoliških vozil v prometnem zastoju.

Škoda Enyaq Coupé: Travel Assist

Emergency Assist

Sistem Emergency Assist zmanjša tveganje za nesrečo, če se voznik ne počuti dobro. Če sistem zazna, da voznik tudi po opozorilnem opozorilu nima rok na volanu, se aktivira pomoč v sili, ki upočasni avto do ustavitve, medtem ko ostane na voznem pasu in aktivira varnostne utripalke.

Ta stran je dodatek k začetni strani. Pritisnite na gumb za dostop do strani.

Nazaj na začetno stran