Modeli
Meni

Škoda Enyaq Coupé: Varnostni asistenčni sistemi

Front Assist s sistemom za preprečevanje naleta

Front Assist je varnostni sistem za opozarjanje na trčenje. Ko sistem ugotovi neizogibni trk, zavira, da zmanjša posledice. Prav tako ustavi v sili, če hoče pešec ali kolesar prečkati pot avtomobilu. V kritični situaciji, ko Front Assist posreduje z zaviranjem in voznik z načinom premikanja volana nakaže, da se izogiba, sistem Collision Avoidance Assist ciljano posega v krmiljenje, da pomaga obvoziti oviro.

Škoda Enyaq Coupé: Varnostni asistenčni sistemi

Turn Assist

Sistem pomoči pri zavijanju ali Turn Assist, ki je na voljo kot del sistema Front Assist, je zasnovan za nadzor nasproti vozečih vozil, ko zavijate levo, na primer v križišču. Če obstaja neposredna nevarnost, sistem popolnoma ustavi vozilo in sproži opozorilni signal.

Škoda Enyaq Coupé: Varnostni asistenčni sistemi

Sistem Side Assist

Zahvaljujoč dvema radarskima senzorjema na zadnjem delu avtomobila sistem Side Assist zazna vozila, ki se približujejo od zadaj ali so v mrtvem kotu avtomobila. O tem vas obvesti LED signal na notranji strani ohišij stranskih ogledal. Side Assist lahko zazna vozila do 70 metrov daleč in vas tako tudi učinkovito opozori na nevarne situacije na avtocestah in večpasovnicah.

Škoda Enyaq Coupé: Varnostni asistenčni sistemi

Pomoč pri izstopanju iz vozila

Ta nova varnostna funkcija je še ena od dopolnilnih funkcij sistema Side Assist. Pomoč pri izstopanju ali Exit Warning vizualno in zvočno opozori vas in druge potnike, ko na primer izstopate iz vzporedno parkiranega avtomobila, če bi lahko odpiranje vrat povzročilo trk z drugim vozilom, kolesarjem ali električnim skirojem. Exit Warning uporablja zadnje radarske senzorje sistema Side Assist in nadzoruje območje za in ob straneh avtomobila do razdalje 35 metrov.

Škoda Enyaq Coupé: Varnostni asistenčni sistemi

Sistem Crew Protect za zaščito potnikov

Sistem prednapne prednje varnostne pasove v primeru neizbežnega trka ali v nestabilnih voznih situacijah in v primeru aktivnega Sistema ESC skoraj popolnoma zapre stranska okna in tako prepreči vdor zunanjih predmetov v vozilo. Sistem deluje s sprednjim radarjem.

Škoda Enyaq Coupé: Varnostni asistenčni sistemi

Večnaletna zavora

Če je model Enyaq Coupé vpleten v nesrečo in se aktivirajo zračne blazine, se lahko še naprej premika in povzroči novo nesrečo. V tem primeru se aktivira večnaletna zavora, ki ustavi vozilo in tako prepreči morebitno novo trčenje.

Ta stran je dodatek k začetni strani. Pritisnite na gumb za dostop do strani.

Nazaj na začetno stran