Modeli
Meni

Škoda Enyaq L&K: Travel Assist

Travel Assist

Sistem Travel Assist združuje več sistemov in funkcij, ki so predstavljeni ločeno na naslednjih straneh. Ko so med seboj povezani, vam lahko avtomobil močno olajša vožnjo in poveča udobje. Ko je aktiviran, lahko Travel Assist samodejno zaustavi in znova zažene avtomobil, zadrži avto na voznem pasu, prehiteva druga vozila, sledi drugim vozilom v prometnem zastoju ali prikaže okoliški promet na zaslonu pred vami.

Škoda Enyaq L&K: Travel Assist

Predvidljivi tempomat

Predvidljivi tempomat poleg spremljanja prometa pred vami obdeluje tudi prepoznane prometne znake in omejitve hitrosti, shranjene v navigacijskem sistemu. To mu omogoča pravočasno prilagajanje hitrosti, na primer takrat, ko se približujete ovinku, krožišču ali križišču, ali kot odziv na omejitve hitrosti.

Škoda Enyaq L&K: Travel Assist

Prepoznavanje prometnih znakov

Modul za obdelavo slik išče med skeniranimi slikah znane prometne znake in primerja rezultate z navigacijskimi podatki. Sistem obdeluje znake za omejitev hitrosti, znake za prehitevanje, znake za prepovedan uvoz v enosmerne ulice in morebitna dodatna navodila ter povezane znake za konec omejitve in jih nato prikaže vozniku.

Škoda Enyaq L&K: Travel Assist

Sistem Lane Assist za vožnjo po ozkih ulicah

S pomočjo tega sistema, ki je nadgradnja prilagodljivega Lane Assista in ohranja premikajoče se vozilo znotraj voznega pasu, avto obvlada ožje vozne pasove, na primer pri delih na cesti. Razpon možnih situacij, ki jih sistem obvlada, se je razširil in zdaj vključuje - poleg rumenih črt med pasovi - celo paleto objektov, kot so vrste vzporedno ali pravokotno parkiranih vozil ali varnostne ograje.  Avto obvlada zavoje brez oznak in je sposoben vožnje po ozkih mestnih ulicah. Sistem deluje le pri hitrostih nad 60 km/h. 

Škoda Enyaq L&K: Travel Assist

Asistenca za menjavo voznega pasu

Asistenca pri menjavi voznega pasu Assisted Lane Change lahko samostojno izvaja menjave voznega pasu na avtocesti pri hitrostih nad 90 km/h. Vse, kar mora voznik storiti, da začne manever, je vklop smernikov (vendar le v odklenjenem položaju). Sistem uporablja podatke iz nabora različnih senzorjev.

Škoda Enyaq L&K: Travel Assist

Podpora za izogibanje oviram v urbanem okolju

Podpora za izogibanje oviram v urbanem okolju zna prepoznati običajne situacije v mestnem prometu, kot so parkirana vozila, prometni otoki in križišča. V pomoč je v situacijah, ko ni mogoče preprečiti nesreče le z vožnjo okoli ovire. Sistem lahko izračuna najustreznejšo pot, pri čemer uporablja podatke sprednje kamere in radarja. Pri izračunu upošteva razdaljo, širino in položaj vozila ali ovire pred sabo. V kritičnih situacijah, ko sistem Front Assist (glej varnostne asistenčne sisteme) posreduje z zaviranjem, voznik pa s premikanjem volana nakazuje, da se izogiba oviri, izvaja sistem za podporo izogibanju oviram v urbanem okolju ciljne posege v krmiljenje, da s tem pomaga pri vožnji okoli ovire po ustrezno izbrani poti, vozilo pa se izgone trku z oviro.

Škoda Enyaq L&K: Travel Assist

Sistem za pomoč pri vožnji v zastoju Traffic Jam Assist

Traffic Jam Assist olajša vožnjo avtomobila v prometnem zastoju. Za zagon, zaviranje in obračanje avtomobila uporablja prilagodljivi tempomat in prilagodljivi Lane Assist ter tako posnema gibanje okoliških vozil v prometnem zastoju.

Škoda Enyaq L&K: Travel Assist

Sistem za pomoč v sili Emergency Assist

Sistem za pomoč v sili zmanjša tveganje za nesrečo, če se voznik ne počuti dobro. Če prilagodljivi Lane Assist zazna, da voznik tudi po opozorilnem alarmu nima rok na volanu, se aktivira Emergency Assist - ta sproži zaustavitev avtomobila, medtem ko ga obdrži na voznem pasu in vklopi varnostne utripalke.

Ta stran je dodatek k začetni strani. Pritisnite na gumb za dostop do strani.

Nazaj na začetno stran