Modeli
Meni

Škoda Enyaq Varnostni asistenčni sistemi

Front Assist s sistemom za preprečevanje naleta

Sistem Front Assist je varnostni asistenčni sistem za opozarjanje pred trkom. Ko sistem izračuna, da je trčenje neizogibno, zavira in tako zmanjša posledice trka. Izvede tudi zaustavitev v sili v primeru, ko poskuša pešec ali kolesar prečkati navidezno pot avtomobila.

V kritični situaciji, ko Front Assist posreduje z zaviranjem in hkrati ugotovi, da se voznik z načinom premikanja volana izogiba oviri, sistem za preprečevanje trka namerno poseže v krmiljenje, da s tem pomaga vozniku zaobiti oviro.

Škoda Enyaq Varnostni asistenčni sistemi

Pomoč pri zavijanju Turn Assist

Turn Assist, ki je del sistema Front Assist, je zasnovan za spremljanje nasproti vozečega vozila takrat, ko želite zaviti levo, na primer v križišču. Če obstaja neposredna nevarnost trka zaradi odvzema prednosti, sistem vozilo popolnoma ustavi in sproži opozorilni signal.

Škoda Enyaq Varnostni asistenčni sistemi

Sistem Side Assist

Zahvaljujoč dvema radarskima senzorjema na zadnjem delu avtomobila zazna sistem Side Assist vozila, ki se vam približujejo od zadaj ali pa so v t.i. mrtvem kotu. O tem obvesti voznika s pomočjo LED signala na notranji strani ohišja zunanjih ogledal. Sistem Side Assist lahko zazna vozila do 70 metrov oddaljenosti in vas tako učinkovito opozarja na nevarne situacije na avtocestah in večpasovnicah.

Škoda Enyaq Varnostni asistenčni sistemi

Pomoč pri izstopanju iz vozila

Ta nova varnostna funkcija je še ena od dodatnih funkcij sistema Side Assist. Sistem pomoči pri izstopanju iz vozila vas vizualno in zvočno opozori, ko želite na primer izstopiti iz vzporedno parkiranega avtomobila, če bi odpiranje vrat lahko povzročilo trčenje z drugim vozilom, kolesarjem ali električnim skuterjem. Opozorilo uporablja zadnje radarske senzorje sistema Side Assist in nadzoruje področje za avtombilom in ob straneh do razdalje 35 metrov.

Škoda Enyaq Varnostni asistenčni sistemi

Sistem Crew Protect za zaščito potnikov

Sistem prednapne prednja varnostna pasova v primeru neizbežnega trka in v nestabilnih voznih razmerah in v primeru aktivnega sistema ESC skoraj povsem zapre stranska stekla, da prepreči vdor zunanjih predmetov v vozilo. Sistem deluje s sprednjim radarjem.

Škoda Enyaq Varnostni asistenčni sistemi

Večnaletna zavora

Ko je model Enyaq udeležen v nesreči in se aktivirajo zračne blazine, se lahko še naprej nenadzorovano premika po cestišču in povzroči še kakšno nesrečo. V tem primeru se zato aktivira večnaletna zavora in vozilo ustavi.

Ta stran je dodatek k začetni strani. Pritisnite na gumb za dostop do strani.

Nazaj na začetno stran