Modeli
Meni

Škoda Karoq Pomoč pri vožnji

Pomoč pri vožnji (Travel Assist)

Travel Assist združuje več sistemov in funkcij. Ko so med seboj povezane, lahko avtomobil močno olajša vožnjo vozniku in poveča udobje vožnje. Ko je aktiviran, lahko Travel Assist samodejno zadrži avto na voznem pasu ali sledi drugim vozilom na cesti.

Škoda Karoq Pomoč pri vožnji

Adaptive Lane Assist

Lane Assist lahko ugotovi, kdaj nenamerno zaidete z voznega pasu. Sistem Lane Assist deluje v povezavi z večnamensko kamero za prepoznavanje oznak voznega pasu na cesti, vključno z rumenimi črtami med deli na cesti, prometnimi stožci in drugimi obcestnimi ali pasovnimi mejami. Izboljšana različica »Adaptive« pomeni, da želi sistem vozilo obdržati v izbrani smeri sredi prometnega pasu, avtomobil pa ne vijuga po voznem pasu.

Škoda Karoq Pomoč pri vožnji

Prepoznavanje prometnih znakov (Traffic Sign Recognition)

Modul za obdelavo slik išče po skeniranih slikah znane prometne znake in primerja rezultate z navigacijskimi podatki. Sistem obdeluje znake za omejitev hitrosti, znake za prehitevanje, znake za prepovedan vstop v enosmerne ulice in morebitna dodatna navodila ter povezane znake za konec omejitve ter jih nato prikaže vozniku.

Škoda Karoq Pomoč pri vožnji

Predvidljivi tempomat (Predictive Cruise Control)

Predvidljivi tempomat razširja funkcije prilagodljivega tempomata. Poleg spremljanja prometa pred vami obdeluje tudi prepoznane prometne znake in omejitve hitrosti, shranjene v navigacijskem sistemu. To mu omogoča pravočasno prilagajanje hitrosti, na primer, ko se približujete ovinku, krožišču ali križišču ali kot odziv na omejitve hitrosti.

Škoda Karoq Pomoč pri vožnji

Pomoč pri vožnji v zastojih (Traffic Jam Assist)

Sistem Traffic Jam Assist olajša vožnjo avtomobila v prometnih zastojih. Za zagon, zaviranje in usmerjanje avtomobila temelji na predvidevalnem tempomatu in sistemu Adaptive Lane Assist, saj sledi premikanju vozil v prometnem zastoju.

Škoda Karoq Pomoč pri vožnji

Pomoč v sili (Emergency Assist)

Pomoč v sili zmanjša tveganje za nesrečo, če se voznik ne počuti dobro. Če avto zazna, da voznikove roke ne držijo volana tudi po opozorilnem opozorilu, se aktivira pomoč v sili, ki upočasni avto, medtem ko le-ta ostane na voznem pasu, in vklopi varnostne utripalke.

Ta stran je dodatek k začetni strani. Pritisnite na gumb za dostop do strani.

Nazaj na začetno stran