Modeli
Meni

Vse podrobnosti, ki ste jih iskali

Karoq: Tehnični podatki

Dimenzije avtomobila

Varnost

Druge varnostne funkcije

Škoda Karoq poskrbi za varnost brez kompromisov. Naslednje funkcije so na voljo serijsko ali opcijsko:

 • Pritrdilni točki Isofix in Top Tether za pritrditev otroškega sedeža na zunanje sedeže druge vrste. Isofix je na voljo tudi za sovoznikov sedež.
 • Za razliko od tempomata, ki ohranja nastavljeno hitrost, omejevalnik hitrosti omogoča vozniku, da vozi s poljubno hitrostjo do vnaprej določene vrednosti, a nikoli hitreje.
 • ABS preprečuje blokiranje koles med zaviranjem v sili ali pri zaviranju na spolzkih površinah.
 • S povečanjem zavornega tlaka pomaga zavorna pomoč HBA voznikom v situacijah, v katerih je potrebno zaviranje v sili. To lahko pomeni znatno skrajšanje potrebne zavorne poti.
 • EBD samodejno optimizira zavorni tlak in celotno zavorno ravnovesje ter preprečuje prekomerno zaviranje zadnjih koles.
 • MSR preprečuje blokiranje pogonskih koles, ki se lahko pojavi, ko voznik upočasni oziroma popusti plin na gladki površini.
 • ASR zagotavlja gladko speljevanje in pospeševanje brez vrtenja koles na spolzkih površinah.
 • EDL pomaga pri pospeševanju ali vožnji navkreber na podlagi z nizkim oprijemom pod enim od gnanih koles.
 • TSA deluje, če je vozilo opremljeno z originalno vlečno napravo z lastno krmilno enoto. Sistem deluje na principu zaviranja enega ali več koles in hkrati po potrebi zmanjša navor motorja. Sistem TSA posreduje in pomaga stabilizirati avtomobil in prikolico.
 • XDS+ pomaga vozniku med ostrimi zavoji in zagotavlja nevtralno obnašanje vozila med dinamičnim zavijanjem. Krmilna elektronika v bistvu simulira prisotnost samozapornega diferenciala za izboljšanje oprijema in vozne dinamike med zavoji. Posledično bo vozilo veliko bolj zanesljivo in naravno peljalo skozi zavoj.
 • Nadzor tlaka v pnevmatikah TPM+ voznika ves čas obvešča o tlaku v pnevmatikah.
 • Izbirni sistem Hill-Hold Control voznikom pomaga pri varnem speljevanju navkreber. Sistem se sam aktivira na klancih pri naklonu pet stopinj ali več in zagotavlja enostavno in varno speljevanje navkreber brez uporabe ročne zavore. Sistem preprečuje, da bi se avto premikal nazaj ali zastal.
 • Utripajoče zavorne luči zmanjšujejo nevarnost trka od zadaj, zlasti pri približevanju prometnim zastojem na avtocestah ali pri nenadnem zaviranju pred nepričakovano oviro.

Vožnja in krmiljenje

Pogon na vsa kolesa

Škoda Karoq je na voljo z računalniško krmiljeno večlamelno sklopko pred zadnjim diferencialom. Najsodobnejši štirikolesni pogon zagotavlja optimalno vozno dinamiko, najvišji standard aktivne varnosti in varčno porabo.

Razporeditev navora na vsa štiri kolesa je samodejna in odvisna od voznega okolja. Idealen navor za zadnjo os izračuna krmilna enota. Prilagoditve količine navora sistem regulira s spremenljivim pritiskom na plošče sklopke.

Dinamično krmiljenje podvozja (DCC) z izbiro načina vožnje

Za največji užitek v vožnji je Karoq lahko opremljen z dinamičnim krmiljenjem podvozja, ki vključuje izbiro načina vožnje. Avtomobil kot tak ponuja več načinov, ki spreminjajo tako togost blažilnikov kot druge nastavitve. Sprememba nastavitve avtomobila iz udobnega, sproščenega načina v dinamično, športno nastavitev je preprosta - s pritiskom na gumb.

Dynamic Chassis Control neprekinjeno spremlja, ocenjuje in se odziva na trenutno vožnjo (zaviranje, pospeševanje, zavijanje) in glede na nastavljen način prilagaja lastnosti blaženja za vsako kolo posebej.

Progresivno krmiljenje

Ta funkcija zagotavlja modelu Karoq boljšo vodljivost in okretnost v ovinkih. Progresivno krmiljenje vpeljuje neenakomerno ozobljenje krmilne letve in s tem več neposrednosti ob bolj obrnjenem volanu.

Rezervno kolo

Serijski komplet za popravilo pnevmatik lahko po želji zamenjate z:

 • jeklenim ali litim rezervnim kolesom polne velikosti
 • prostorsko varčnim jeklenim rezervnim kolesom

Karoq ima ravno podlago v prtljažniku, brez odprtine za rezervno kolo. Vsaka vrsta rezervnega kolesa na vozilu dvigne dno prtljažnika.

Ta stran je dodatek k začetni strani. Pritisnite na gumb za dostop do strani.

Nazaj na začetno stran