Modeli
Meni

Konceptna vozila

o

Oblikovalske študije pomenijo materializacijo idej naših oblikovalcev o bodočih oblikah in funkcijah modelov Škoda. Hkrati nakazujejo smer, v katero se bo razvil oblikovalski jezik znamke Škoda, in kako bodo v prihajajočih modelih videti tipični vizualni elementi.

Konceptni avtomobili

Zadnji konceptni avtomobili znamke Škoda - Vision E, Vision S, Vision C in Mission L - nakazujejo obliko naših avtomobilov v bližnji prihodnosti in predstavljajo nov oblikovalski jezik, ki poudarja preproste, odrezane poteze in elegantne oblike. Hkrati s tem pa se razvijajo tudi tradicionalni oblikovalski elementi znamke Škoda. Naš dolgoročni cilj je ponuditi preproste, vendar pametne rešitve v duhu našega slogana Simply Clever.

Škoda Vision E

Povsem električno gnan konceptni avtomobil.

Več o Vision E

Škoda Vision S

Oblikovalska študija velikega SUV-ja.

Škoda Vision C

Petvratni kupe z ekspresivno obliko in dinamično eleganco.

Škoda Vision D

Ta študija povzema tipične oblikovalske elemente znamke in jih prenaša v prihodnost.

Mission L

Koncept kompaktnega petvratnega vozila, ki je že blizu serijskemu modelu.

Profesionalna ekipa oblikovalcev, inženirjev in strokovnjakov z različnih področij dela skupaj za en sam cilj: da bodo vozila znamke Škoda izpolnjevala vse zahteve bodočih lastnikov, vključno z užitkom med vožnjo.

Posebni modeli

Škoda Fabia R5 Combi

Oblikovalci znamke Škoda so si dirkaški model R5 zamislili v kombijevski verziji in izdelali študijo R5 Combi.

Škoda Yeti Extreme

Uspešen model kompaktnega SUV-ja so spremenili v posebno športen model z dinamično obliko v slogu reli specialk.

Škoda Rapid Sport

Kompakten paket moči, ki izraža dinamičnost in športnost.

Škoda Citigo Rally

Oblikovalska študija Škoda Citigo Rally prenaša dinamičnost in uspeh reli avtomobilov znamke Škoda na cesto.   

Škoda Citigo DJ CAR

Škoda Citigo DJ car v akciji s slovitim didžejemTiestom.

Razvojni oddelki začnejo z delom na prvi skicah koncepta, davno preden je potrjena oblika serijskega modela. Celoten koncept vozila je pripravljen za nadaljevanje razvojnega procesa šele po tem, ko je končana oblika, ki bazira na koncernski platformi. Sočasno s študijami in primerjalnimi analizami konkurenčnih vozil pa poteka tudi razvoj platforme za določitev idealnih zunanjih in notranjih mer. Rezultate teh analiz potem strokovnjaki prenesejo v posebne podatkovne mape z imenom 'paketi', ki jih uporabljajo za izdelavo 'glinenih' modelov.

Medtem ko en del oblikovalcev dela na obliki karoserije in usklajevanju estetike z zahtevami aerodinamike in praktičnosti, pa se drug del oblikovalcev notranjosti posveča zagotavljanju prijetnega vtisa oblike kabine, ki mora obenem ustrezati še napredni ergonomiji ter seveda ponujati dovolj prostora. In seveda mora biti vse skupaj povsem usklajeno z oblikovalskim jezikom in filozofijo znamke Škoda, tako da vsi modeli ponujajo prav vse kvalitete, na katere so kupci navajeni.

Vajeniški avtomobili

V sodelovanju s tovarniškim oddelkom za izdelavo in razvoj so nastali ti tako imenovani 'vajeniški avtomobili', ki so jih izdelali učenci Škodine poklicne šole.

Škoda Element

Električno gnan bagi za plažo.

Škoda FUNstar

Vajeniški avtomobil z dodatkom zabave: dostavnik Škoda FUNstar.

Škoda CitiJet

Športni kabriolet Škoda CitiJet.

Škoda Atero

Škoda Atero je kompakten dvovratni kupe.