Za pravilno delovanje in preprostejšo uporabo te strani uporabljamo piškotke.
Sprejmi in nadaljuj
Modeli

ŠKODA VISION E

POVSEM ELEKTRIČNI ŠKODA VISION E

S študijo VISION E je ŠKODA nakazala svojo vizijo osebne mobilnosti. Konceptni avtomobil je namreč prvi povsem električno gnan model v zgodovini znamke. Čustveno oblikovan petvratni kupejevski športni terenec je tudi prvi model, ki dosega tretjo stopnjo avtonomne vožnje.

1

Oblikovalski DNK znamke ŠKODA

Skladna razmerja, čiste linije, drzne oblike in kristalasti elementi skupaj ustvarjajo oblikovalski jezik, ki poudarja natančnost in jasnost. Čist in čustven oblikovalski jezik je navdihnilo tradicionalno češko mojstrstvo pri obdelovanju kristala.

2

Osrednji zaslon

Sredinski del armaturne plošče zaseda osrednji zaslon na dotik, na katerem lahko tako voznik kot potnik spredaj pregledata in upravljata s pomembnimi funkcijami in servisnimi storitvami ŠKODA Connect. Tako kot pri večini serijskih modelov so tudi potniki v modelu VISION E lahko ves čas 'on line' zahvaljujoč dostopni točki za hitri internet in LTE modulu.

3

Kokpit

Multimedijski sistem lahko voznik in potniki upravljajo s pomočjo gestikulacije in zvočnih ukazov. Kamera ves čas nadzoruje voznika in preverja njegovo sposobnost za vožnjo ter osredotočenost na dogajanje na cesti s pomočjo sledenja pogledu. Sistem Driver alert pa potem posvari voznika zaradi morebitne (pre)utrujenosti. VISION E ima na krovu tudi digitalnega zdravnika: nadzor nad srčnim utripom voznika lahko pomaga upočasniti ali ustaviti vozilo, če bi prišlo do nenadnih zdravstvenih težav.

4

Vrata & sedeži

Eno od najbolj vpadljivih oblikovalskih rešitev predstavljajo nasproti odpirajoča se vrata in zasnova karoserije brez B (sredinskih) stebričkov. V svetli notranjosti je prostor razkošno odmerjen tudi zaradi štirih vrtljivih posamičnih sedežev in povsem ravnega dna, saj zmore ta terenec shajati brez osrednjega grebena.

5

Zmogljivosti

S pomočjo inteligentnega upravljanja dveh električnih pogonskih motorjev s sistemsko močjo 225 kW (306 KM) zmore VISION E ponuditi izjemno zmogljivost z najboljšim možnim izkoristkom ter pogonom vseh štirih koles. Najvišja hitrost znaša 180 km/h.

6

Dimenzije

S svojimi zunanjimi merami - 4,645 mm dolžine, 1,917 širine in 1,550 višine - je ŠKODA VISION E omembe vredna pojava na cesti. Pod velikimi petimi zadnjimi vrati se skriva prostoren prtljažnik - še ena od značilnosti znamke ŠKODA.

7

Zunanjost

Prav zaradi dolge medosne razdalje, ki meri kar 2,851 mm, ter posledično kratkih previsov so lahko oblikovalci pripravili izjemno prostorno in udobno notranjost, kar je tudi sicer značilnost znamke ŠKODA. Zaradi pogonskega koncepta dveh motorjev ta avto nima sredinskega talnega grebena, pod katerim bi bila kardanska gred, kar spet pripomore k prostorni notranjosti, ki je tipična za znamko.

8

SUV Coupe

V prihodnost usmerjen koncept vozila ponuja višje sedenje, kar je sicer tipično za razred SUV, hkrati pa bogato odmerjen notranji prostor kombinira z dinamično silhueto in nežno padajočo, za kupeje značilno strešno linijo.

9

Zasloni potnikov

V vsaka od štirih vrat je nameščen predal za pametni telefon Phonebox, ki omogoča brezžično polnjenje. Hkrati pa služi tudi kot vmesnik, ki omogoča potnikom dostop do pametnih naprav kar preko osebnega zaslona na dotik.

POGANJA GA POZITIVNA ENERGIJA

ŠKODA VSION E je poln energije. Pozitivne energije, kakršna teče skozi naše možgane; ki jo čutimo ob prvem poljubu; ki nam daje življenje in nam omogoča premikanje …