Modeli
Meni

MOJA Škoda. NAREJENA ZA ŽiVLJENJE.

o

Kaj bi v življenju brez pomoči? Kaj brez nasmeha, ki razblini naš strah? Kako bi odraščali, napredovali, premagovali ovire, če ne bi bilo nikogar, ki bi verjel v nas in nam z drobnimi iskrami grel  srce? 

 

 

Škoda rešuje življenja, ko gre zares Del ekipe nujne medicinske pomoči Zdravstvenega doma Kamnik je tudi Kodiaq, avtomobilski specialist urgentne medicine.

 

Ni rešilec, a kljub temu rešuje življenja, saj je prav on tisti, ki se z urgentnim zdravnikom, reševalcem in nujno opremo požene v bitko za življenje, kadar je stanje pod kolesi preveč zahtevno za klasično reševalno vozilo.

 

Škoda pomaga, ko potrebujete pomoč Gasilski Kodiaq: sevniški gasilci računajo nanj.

 

"Bistveno razliko v primerjavi z drugimi avtomobili, ki jih imamo, opazimo pri izvleku čolna iz Save. S tem avtom je to tako lahkotno opravilo, da sploh nimam besed!" je zadovoljen poveljnik sevniških gasilcev, Gašper Janežič. Zanje najtežja izkušnja, priznava, je bila nesreča na Savi. "Vzela je 13 življenj. Samo eno osebo smo pravočasno uspeli iztrgati iz vrtincev reke." 

 

Škoda vas uči voziti Na vožnji z inštruktorjem Andražem iz avtošole Šmarca.

 

V Avtošoli Šmarca so s tremi avtomobili Škoda Scala izjemno zadovoljni. »Cenovno je relativno dostopna, veliko dobiš za ta denar in ni okvar. Tudi kandidati radi vozijo na teh avtih.« Pomembno je namreč, da se v avtomobilu, s katerim nabira svoje prve vozniške izkušnje, kandidat dobro počuti, da je pregleden, enostaven, varen, se strinja inštruktor Andraž Kolar, ki je preveril tudi vozniško znanje Cirila Komotarja. Kako mu je šlo?

 

Škoda vas vozi, ko se sami ne morete Z električnim taksistom Mirsadom po ljubljanskih ulicah. Vstopite v njegov Enyaq iV!

 

»Kava se pije, avto se polni, jaz pa imam počitek. In to je za taksista pomembno. V 15 minutah na kavi napolnim za vožnjo z rekuperatorjem baterijo za 50 kilometrov po Ljubljani,« je zadovoljen Mirsad, glavna faca med ljubljanskimi taksisti.

 

Z Markom v lovu na nevihto

 

Običajni ljudje lovimo "štempljanje" v službi, oddajo otroka v vrtcu ali tiste zadnje minute, ko je pošta še odprta. On je drugačen. Lovi tisto, od česar vsi bežimo: je namreč lovec na nevihte in svojega početja si ne predstavlja brez svojega avtomobila. Marko Korošec vozi Superb Combi.  

 

Z Laznikovimi v breg

 

Nenna pravi, da sta s Tomasom hribovca. Zato sta rabila tudi hribovski avto - in ni bilo dileme, da bo to vlogo pri njima odigrala Škoda. Zdaj, ko je dvojina postala množina in je njun Kodiaq postal njihov Kodiaq, se v njem prevažajo še medvedek Kodi, nekajmesečni sin Bor, občasno pa tudi družinski pes. "Kodiaq je pač res del naše družine," pravijo Laznikovi. Registrsko ste pa tako ali tako že opazili, mar ne?

 

Na zmenku s Petrom in njegovo Julijo

 

Ko je on prvič pomežiknil v življenje, je imela ona za seboj že več kot četrt stoletja. 25-letni Peter Vojaković ni Romeo, a z vsem srcem ljubi svojo 53-letno avtomobilsko muzo, Julijo. Škoda 1000 MB iz očetove garaže je namreč Petru ostala v spominu, iskal jo je, našel dobro ohranjen primerek iz leta 1968 - in ga leta 2016 tudi kupil.  

 

Z Veroniko in njenim modrim dirkačem

 

Skupaj živita, posebnega imena ji ni namenila. Tudi pri barvi ni imela izbire, pa vendar bi se sama odločila enako. Pri eni stvari pa nikoli ni bilo dileme: njena Fabia je oplemenitena s športnim paketom opreme Monte Carlo. Spoznajte Veroniko Vaner - in odpeljimo skupaj kak dirkaški krog!

 

Drugačna od drugih: Jurij in njegova Octavia

 

Octavia je bila njegov avto enajst let. Potem jo je zamenjal za še eno in jo predelal po svojih željah. Kadar ne igra vloge družinskega avtomobila, tako Tepeševa Octavia svojega lastnika Jurija brez težav odpelje nekaj zares hitrih krogov po dirkališču.

 

Spoznajte še druge voznike Škoda

V minulih letih smo vam predstavili nekaj zanimivih lastnikov vozil znamke Škoda. To so njihove zgodbe.

Družina Dimec

Zlati košarkar Žiga Dimec meri 211 centimetrov, a se brez težav spravi v družinski Superb. »Prostora je dovolj za moje noge in glavo, pri tem pa za mojim sedežem ostane še veliko prostora za otroka.« Prostornost in varnost sta bili pri izbiri na prvem mestu, poleg tega pa se, kot pravi Žiga, ta avto »ful lepo vozi«. Kaj o njem pravi žena Adrijana? »Eh, to je naš peti družinski član! Preprosto obožujem ta avto.«

Janja Garnbret

Najboljša plezalka na svetu pravi, da v svojem avtomobilu Škoda Octavia preživi skoraj pol življenja. Na dan treninga je na relaciji Slovenj Gradec (dom) - Vrhnika (trening) - Divača (fizioterapija) v avtu zagotovo pet ur. Zato je udobje zanjo pravzaprav najpomembnejše. »Na trening pač ni fino priti utrujen. Vožnja je noro udobna in tako lahkotna, mehka ... Res je zakon!« Ne škodi pa tudi, pravi Janja, da je prtljažnik tako velik, da vanj spravi »pol hiše«, varnostne blazine za plezanje, plezalne komplete in vrvi.

Družina Pelcl

Ko se življenje postavi na noge, se začne rokenrol, ugotavlja družina Pelcl. "Prišel sem v avtosalon v Murski Soboti, odločen, da naročim Kodiaq. Pa mi je gospa prijazno povedala, da sploh še nima cenika. Naročil sem ga takoj, ko je bilo to mogoče, in povsem slučajno je, da sem to storil prvi v Sloveniji,« pravi Pele, eden najbolj znanih tetovatorjev v Sloveniji. 

Katja in Primož

Ko smo obiskali Katjo in Primoža, sta imela štiri čudovite pse. Zdaj se je družinici pridružil še otrok. A Kodiaq ostaja. 

Iza Logar

Iza je vedela, da bo prvi avto, ki si ga bo kupila, Škoda. Model Scala je naročila, še preden ga je lahko videla. Všeč ji je velikost vrat, na katera se lepo poda napis z imenom njenega podjetja Body by Iza; varnost, ker razmišlja tudi o družini; velik prtljažnik, v katerem so vedno pohodni čevlji ter uteži in drugi telovadni pripomočki; ter vzdržljiva streha, ki prenese, da so nanjo naložena kolesa. 

Božidar Jereb

V modelu Škoda Popular iz leta 1938, ki kroži po slovenskih cestah, brni originalni 1000-kubični motor z močjo 27 kilovatov. Da je avto tak, kot je, se lahko zahvali dvanajstim letom dela in dvanajst tisoč uram, ki jih je Božidar Jereb vložil vanj. »To vem, ker sem si ob tem vodil dnevnik,« poudari. »Samo za ta avto sem naredil trinajst tisoč kilometrov in zapravil trinajst tisoč evrov.« Zato pa je v tem avtomobilu devetdeset odstotkov delov originalnih - pravzaprav vse, razen prvega odbijača ter zadnjih zavornih luči, ki ju predvojni avtomobili niso imeli, ju je pa dodal zaradi varnosti.

Družina Bitenc

Njihov Superb Combi 2.0 TDI 110 kW (150 KM) družino Bitenc naravnost navdušuje. Celo mala Ula se rada vozi v njem in med vožnjo skoraj vedno zaspi. Antei se zdi najpomembnejše, da je avto dovolj močan in zato tudi varen ter da je v prtljažniku dovolj prostora za Sherlocka in Polono, voziček in nahrbtnik za izlete. Urošu pa je všeč poraba pod petimi litri, ki je rezultat njegove - kot pravi - eko vožnje.

Simona Vrečar

Naročila ga je povsem na slepo, a prepričana o svoji izbiri. Kodiaq je pač imel vse pluse, ki jih Simona ni našla združenih v nobenem drugem avtomobilu. Kmalu za tem je nastal Kodiaq with style (@mrs_kodiaq), njen profil na Instagramu, na katerem objavlja mamljive fotografije z najrazličnejših poti. 

Robi Kranjec

Rolerji pristanejo v prtljažniku modela Scala, ki ga je Robi zadnje mesece uporabljal predvsem za selitev in prevoz gradbenega materiala, medtem ko je šel njihov Superb Combi vsak dan z ženo Špelo na delo. 

Vladimir Hrovat

Prvo je skupaj z očetom kupil pred 52 leti. Zadnjo, deseto, je domov pripeljal pred nekaj meseci. Ime ji je Škoda!

Teo in njegov dirkalnik

 

"Sem Teo Čekada iz Ilirske Bistrice, voznik gorsko hitrostnih dirk z modelom Škoda Octavia 1. Dirkalnik je bil narejen leta 1997 za krožne dirke na Češkem, nato so ga pripeljali v Slovenijo, kjer sem tudi sam postal ponosni lastnik tega dirkalnika. Avto je sicer obnovljen, kar je zahtevalo veliko volje, dela in truda. Zadnja dirka na Gorjancih me je s Škodo pripeljala na zmagovalne stopničke, kjer sem bil v svoji diviziji prvi, v skupnem mednarodnem seštevku pa osvojil 3. mesto."

 

"Sem Urška Brezovnik, stara 24 let in prihajam iz Koroške. Malo več kot eno leto nazaj sem imela prometno nesrečo in čas je bil za nakup novega avtomobila. Škoda mi je bila všeč že kar nekaj časa in vedno sem si jo želela imeti. Imeli smo jo doma, že kar dolgo nazaj, nato si je sestra kupila model Octavia. Ker še nimam družine, sem se odločila, da velikega avtomobila zaenkrat še ne potrebujem, zato sem se odločila za model Škoda Fabia Style. Je zelene barve, s črno streho, črnimi ogledali in seveda še črna platišča. Avtomobila nisem videla, dokler ga niso dostavili v salon. Ko sem videla to barvo in kako lep je avto, sem komaj čakala, da se usedem vanj in da se najina zgodba začne. Najbolj všeč pa mi je bil zadnji del avta, ko sem videla napis Škoda. Nad avtom sem res več kot navdušena. Z njim sem bila že na morju, na vrhu Vršiča … V enem letu mi je uspelo narediti 20.000 km. Ko bo čas za nakup večjega avtomobila, razmišljam o modelih Octavia, Superb, Kodiaq, mi je pa tudi zelo všeč nov električni Enyaq iV."

 

Urškina Fabia

Octavia RS v rdeči barvi je bil avto, ki je krasil stene moje najstniške sobe in nikoli si nisem upal predstavljati, da bom nekoč v rokah držal ključe svoje rdeče Octavie RS. Leta 2008 se mi je ponudila priložnost nakupa Octavie RS iz plakatov v moji sobi, vendar v karamboliranem stanju. Avto sem kupil in po 6 mesecih urejanja se je Škoda spet svetila kot nova. Od takrat je avto v vsakodnevni uporabi in se počasi približuje 400.000 kilometrom. Tako opisuje svoj avto, ki je uresničitev mladostnih sanj, Grega Štajer.

Grega Štajer
Grega Štajer

Pričelo se je z taščo in tastom - no, z njunim Yetijem ... Nadaljevalo se je z menjavo Yetija za Karoqa. Ker sem sam potreboval večji avto, sem svojega Citroena leta 2018 zamenjal za Octavio Combi. Po dveh mesecih z mojo Octavio sem za nakup navdušil očeta, ki si je priskrbel Rapida. Leto kasneje se je žena odločila, da potrebuje avto. Ujela sva še zadnji vlak za Citiga, saj se ga ni dalo naročiti več - a na zalogi se je našel modri lepotec. Letos pa so sile razmer odločile, da se mora Octavia posloviti in naročili smo Kodiaqa - sedemsedežnika. Kot vidite smo prava pravcata Škoda družina :) Tako pravi Matej Koren.

Matej Koren
Matej Koren
Matej Koren

Škoda je zakon. Udoben in zanesljiv avto, ki ni tako drag za vzdrževanje. Enostavno Simply Clever. Tako pravi o svojem avtomobilu Fabia 1.2 TSI Saša Jelača. 

Saša Jelača

 

 

Saša Jelača

 

 

V lasti imam že 4. Škodo. Imel sem dvakrat Octavio in zdaj že drugo Fabio combi. Zvesto prisegam na Škode, in tako bo tudi ostalo, je zadovoljen Anže Udir.

Anže Udir
Anže Udir

Škodo vozim že od leta 2000. Trenutno vozim Octavio letnik 2018, pravi Anton Vavroš.

Anton Vavroš
Anton Vavroš

Sem zadovoljen s svojo Škodo. Moj Kodiaq RS je prostoren, hiter, zanesljiv, pravi Marko Zafoštnik.

Marko Zafoštnik

 

 

Marko Zafoštnik

 

 

Vse, kar vozniki Škoda potrebujemo, na enem mestu