Modeli
Meni

Enostavno parkiranje

Inteligentna pomoč pri parkiranju

Sistem Inteligent Park Assist vozniku pomaga parkirati vozilo v vrsto vzporedno ali pravokotno parkiranih vozil ter nato zapeljati iz takšnih parkirnih mest. Sistem nadzoruje volan, zavore, stopalko za plin in smer vožnje (naprej in nazaj). Zaznava tudi predmete in pešce ter preprečuje trke z njimi.

Enostavno parkiranje

Parkiranje na daljavo

Uporabna sestavina sistema Intelligent Park Assist je funkcija Remote Parking, ki se uporablja za samodejno parkiranje vozila v vrsto vzporedno ali pravokotno parkiranih vozil ter za zapuščanje parkirnega prostora, medtem ko stojite zunaj vozila in ga upravljate na daljavo prek aplikacije MyŠkoda.

Enostavno parkiranje

Nadzor razdalje pri parkiranju z manevrirno asistenco

Park Distance Control opozarja na morebitno nevarnost trčenja v ovire med parkiranjem na podlagi podatkov iz senzorjev, parametrov vožnje in kota volana. Da bi se izognili situacijam pri parkiranju, ko kljub opozorilom o oddaljenosti ne zavirate pravočasno, ima Octavia vgrajeno funkcijo Manoeuvre Assist, ki ustavi vozilo, da bi tako preprečila trčenje.

Enostavno parkiranje

Samodejno zaviranje v sili

Ta sistem pri vzvratni vožnji prepreči trčenje s človekom, saj s pomočjo slike kamere za vzvratno vožnjo analizira območje za avtomobilom in zavira, če na tvegani razdalji zazna človeško postavo.

Enostavno parkiranje

Trailer Assist

Želite kupiti novo počitniško prikolico, vendar se vam zdi, da bo vzvratna vožnja z njo prava nočna mora? Asistent za prikolico prevzame nadzor, ko s prikolico počasi vozite vzvratno. Vse, kar morate storiti, je, da se odločite, do kod želite vzvratno voziti, kdaj začeti z vožnjo in kdaj se ustaviti. Preprosto, mar ne?

Enostavno parkiranje

Kamera za vzvratno vožnjo

Kamera za vzvratno vožnjo, ki zagotavlja udobje in orientacijo med parkiranjem, uporablja kamero, nameščeno na ročaju prtljažnih vrat. Sistem v sodelovanju z zaslonom infozabavnega sistema prikaže prostor za vozilom in na podlagi širine vozila prikaže dinamične vodilne črte.

Ta stran je dodatek k začetni strani. Pritisnite na gumb za dostop do strani.

Nazaj na začetno stran