Modeli
Meni

Travel Assist

Pomoč pri vožnji

Travel Assist združuje več sistemov in funkcij, ki jih na naslednjih straneh predstavljamo ločeno. Če so med seboj povezani, vam lahko vozilo močno olajša vožnjo in poveča udobje med potovanjem. Ko je sistem Travel Assist aktiviran, lahko vozilo samodejno ustavi in ponovno zažene, ohranja vozilo v voznem pasu, sledi drugim vozilom v prometnem zastoju ali na zaslonu pred vami prikazuje promet v okolici.

Travel Assist

Prediktivni/adaptivni tempomat

Pri različicah, opremljenih z novim infozabavnim sistemom Navigation s 13-palčnim zaslonom, prediktivni tempomat razširi funkcije adaptivnega tempomata. Poleg spremljanja prometa pred seboj obdeluje tudi prepoznane prometne znake in omejitve hitrosti, shranjene v navigacijskem sistemu. Tako lahko pravočasno prilagodi hitrost, na primer ko se približuje ovinku, krožišču ali križišču, ali kot odziv na omejitve hitrosti.

Travel Assist

Prepoznavanje prometnih znakov

Modul za obdelavo slik išče na skeniranih slikah znane prometne znake in rezultate primerja z navigacijskimi podatki. Sistem obdela znake za omejitev hitrosti, znake za prepoved prehitevanja, znake za prepoved vožnje v enosmerne ulice in vsa dodatna navodila ter z njimi povezane znake za konec omejitev, nato pa jih prikaže vozniku.

Travel Assist

Prilagodljivi Lane Assist

Ta sistem v povezavi s kamero prepoznava označbe voznega pasu na cesti, vključno z rumenimi črtami med delom na cesti, prometnimi stožci in drugimi omejitvami ob cesti ali na voznem pasu. Prilagodljivi Lane Assist posreduje, da vozilo ostane v izbrani smeri znotraj prometnega pasu, pri čemer vozilo ne vijuga.

Travel Assist

Traffic Jam Assist

Pomoč pri vožnji v prometnih zastojih olajša vožnjo z avtomobilom v prometnih zastojih. Na podlagi adaptivnega tempomata in prilagodljivega Lane Assista pri zagonu, zaviranju in obračanju vozila posnema gibanje okoliških vozil v prometnem zastoju.

Travel Assist

Emergency Assist

Pomoč v sili zmanjšuje tveganje za nesrečo, če se voznik ne počuti dobro. Če prilagodljivi Lane Assist zazna, da voznik tudi po opozorilu nima rok na volanu, se aktivira asistent za pomoč v sili, upočasni vozilo do zaustavitve, hkrati pa ga ohranja na voznem pasu in aktivira varnostne luči. eCall, hupa in notranje luči se nato samodejno aktivirajo.

Ta stran je dodatek k začetni strani. Pritisnite na gumb za dostop do strani.

Nazaj na začetno stran