Modeli
Meni

Varnost

Sistemi za pomoč vozniku

V družinskem avtomobilu ni nikoli preveč sistemov za pomoč vozniku, ki ščitijo pred nevarnimi situacijami. Octavia se lahko na primer spopade z naslednjimi: pri zavijanju v levo spremlja nasproti vozeče vozilo in vozilo ustavi, če obstaja nevarnost trka. Ko parkirate vozilo, spremlja prostor za vami in vas opozori, če obstaja nevarnost trka v drugo vozilo ali v kolesarja, ko odpirate vrata.

Varnost

Varnostne blazine in zaščita pred udarci

V primeru nesreče so potniki zaščiteni z robustno karoserijo z velikimi zmečkljivimi conami in do 10 varnostnimi blazinami, ki zagotavljajo natančno usklajeno delovanje s tritočkovnimi samodejnimi varnostnimi pasovi in varnostnimi nasloni za glavo. Drugi varnostni elementi vključujejo sodobne elektronske sisteme, namenjene ublažitvi posledic nesreče, kot sta večnaletna zavora in sistem Crew Protect Assist spredaj in zadaj.

Varnost

eCall

Octavia je opremljena s sistemom eCall, ki sporoča informacije, kot so lokacija vozila, število oseb v vozilu, položaj vozila pred in po nesreči ter stanje v primeru nesreče. Sistem je mogoče kadar koli aktivirati tudi ročno s pomočjo gumbov v strešnem modulu.

Varnost

Hotel Octavia s petimi zvezdicami

Euro NCAP je vozilu Škoda Octavia podelil najvišjo možno oceno pet zvezdic, s čimer je potrdil, da vozilo zagotavlja optimalno zaščito za vse potnike v vozilu.

V kategoriji zaščite otrok v vozilu je Octavia prejela 88 odstotkov vseh možnih točk. S tem se je Octavia uvrstila v zgornji del vseh testiranih avtomobilov. V kategoriji zaščite odraslih potnikov je Octavia dosegla 92 odstotkov točk.

Ta stran je dodatek k začetni strani. Pritisnite na gumb za dostop do strani.

Nazaj na začetno stran