Modeli
Meni

Travel Assist

Travel Assist

Sistem Travel Assist združuje več sistemov in funkcij, ki jih predstavljamo ločeno na naslednjih straneh. Ko so ti med seboj povezani, vam lahko avtomobil vožnjo močno olajša in poveča udobje na poti. Ko ga aktivirate, lahko Travel Assist samodejno ustavi in ponovno zažene avtomobil, ga ohranja znotraj voznega pasu, sledi drugim vozilom v zastoju ali prikaže promet okoli vas na zaslonu pred vami.

Travel Assist

Prediktivni tempomat

V različicah, opremljenih s 13-palčnim zaslonom navigacijskega sistema, novi prediktivni tempomat razširja funkcije prediktivnega tempomata. Poleg sledenja prometu spredaj namreč tudi obdeluje prepoznane prometne znake in omejitve hitrosti, shranjene v navigacijskem sistemu. To mu omogoča, da pravočasno prilagodi hitrost, na primer, ko se približuje ovinku, krožišču ali križišču, ali ko naleti na omejitev hitrosti.

Travel Assist

Prepoznavanje prometnih znakov

Modul za obdelavo slik išče med skeniranimi slikami znane prometne znake in primerja te rezultate s podatki v navigacijskem sistemu. Sistem obdeluje znake za omejitev hitrosti, prepoved prehitevanja, prepovedano smer vožnje in morebitna dodatna navodila, pa tudi znake za konec teh omejitev, ter jih nato na zaslonu prikaže vozniku.

Travel Assist

Prilagodljivi Lane Assist

Asistenčni sistem Lane Assist je zasnovan tako, da vozilo ohranja v sredini voznega pasu. Deluje v povezavi s kamero, ki prepoznava oznake voznega pasu na cesti, vključno z rumenimi črtami med cestnimi deli, prometnimi pomičnimi stožci in drugimi robovi ceste ali voznim pasom. V različici z izboljšano »adaptive« oziroma »prilagodljivo« funkcijo (na voljo le kot del sistema Travel Assist) sistem tudi posreduje, da bi vozilo ohranilo izbrano smer znotraj prometnega pasu.

Travel Assist

Traffic Jam Assist

Asistenčni sistem Traffic Jam Assist olajša vožnjo v zastojih. Uporablja prilagodljivi tempomat in prilagodljivi Lane Assist in tako zažene, zavira in obrača avto, pri tem pa sledi gibanju ostalih vozil v zastoju.

Travel Assist

Emergency Assist

Ta asistenčni sistem zmanjšuje tveganje za nesrečo v primeru, da se voznik ne počuti dobro. Če prilagodljivi Lane Assist zazna, da tudi po opozorilnem znaku voznik nima rok na volanu, se sproži sistem Emergency Assist. Ta upočasni avto in ga ustavi, pri tem pa ga ohranja v voznem pasu in aktivira varnostne utripalke. Sledijo samodejno aktiviranje sistema eCall, trobljenje in prižig notranjih luči.

Ta stran je dodatek k začetni strani. Pritisnite na gumb za dostop do strani.

Nazaj na začetno stran