Modeli
Meni

Enostavno parkiranje

Inteligentni Park Assist

Ta asistenčni sistem pomaga vozniku pri parkiranju vozila v vrsto vzporedno ali pravokotno parkiranih vozil ter tudi pri vožnji iz takih parkirnih mest. Sistem upravlja z  vrtenjem volana, zaviranjem in določanjem smeri vožnje (naprej ali nazaj). Zaznava tudi predmete in pešce ter se izogne trkom z njimi.

Enostavno parkiranje

Naučeno parkiranje

Koristen element sistema Intelligent Park Assist je t.i. naučeno parkiranje, s katerim lahko vaše vozilo samodejno zaključi parkirni manever na parkirnem mestu v znanem okolju, na primer doma. Avto samodejno nadzoruje krmiljenje, zaviranje in smer vožnje (naprej ali nazaj), medtem ko neprekinjeno spremlja okolico, zaznava predmete in pešce ter preprečuje trke z njimi. Ta sistem je sposoben parkirati avto na parkirnem mestu v znanem okolju tudi na večjo razdaljo (vse do 50 metrov).

Enostavno parkiranje

Park Distance Control z manevrirnim asistentom

Pomoč pri parkiranju z nadzorom razdalje opozarja na potencialno trčenje z ovirami med parkiranjem, pri tem pa črpa podatke iz senzorjev, voznih parametrov in kota volana. Da bi se izognili situacijam, ko se sicer z zaviranjem odzovemo na opozorilo o razdalji, a tega ne storimo pravočasno, ima Kodiaq vgrajeno pomoč pri manevriranju. Ta funkcija avto ustavi in prepreči trčenje.

Enostavno parkiranje

Sistem za avtomatsko zaviranje v sili

Ta sistem preprečuje trčenje s človekom med vzvratno vožnjo, tako da analizira območje za avtomobilom s pomočjo kamere in zavira, če zazna človeško figuro na tvegani razdalji.

Enostavno parkiranje

Pomoč pri vzvratnem manevriranju s prikolico

Želite kupiti novo prikolico, vendar vam vzvratno manevriranje z njo povzroča nočne more? Pomoč pri vzvratnem manevriranju s prikolico Trailer Assist prevzame nadzor, ko počasi vzvratno vozite s prikolico. Vse, kar morate storiti vi, je to, da se odločite, kam želite vzvratno voziti, kdaj bi radi začeli in kdaj bi se radi ustavili. Preprosto.

Enostavno parkiranje

Kamera na zadku vozila

Kamera na petih vratih vam zagotavlja udobje in orientacijo med parkiranjem. Sistem na zaslonu infozabavnega sistema prikaže prostor za avtomobilom in dinamične vodilne črte, ki temeljijo na širini vozila.

Enostavno parkiranje

Area view

Želite natančno vedeti, kaj se dogaja okoli avtomobila? Sistem Area view prikazuje na zaslonu infozabavnega sistema več različnih kotov okoli vozila, posnetih s širokokotnimi lečami štirih kamer, nameščenih spredaj in zadaj ter na pokrovih vzvratnih ogledal. 360-stopinjski panoramski pogled na vozilo vam tako olajša parkiranje ali manevriranje v ozkih ulicah.

Ta stran je dodatek k začetni strani. Pritisnite na gumb za dostop do strani.

Nazaj na začetno stran