Modeli
Meni

Varnostni asistenčni sistemi

Front Assist s sistemom Collision Avoidance Assist

Front Assist je sistem za opozarjanje na trčenje. Ob neizogibnem trčenju zavira in tako zmanjša posledice nesreče. Prav tako izvede nujno zaustavitev, če pot vozilu prekriža pešec ali kolesar. Sistem zazna tudi pešce in kolesarje, ki se premikajo v isti smeri kot avtomobil, in tudi v zvezi s temi udeleženci v prometu uporablja enak postopek opozarjanja in zaviranja kot pri vozilih spredaj. V kritični situaciji, ko Front Assist posreduje z zaviranjem in voznik s premikanjem volana nakaže, da se izogiba oviri, pa sistem Collision Avoidance Assist izvaja ciljne posege v krmiljenje vozila in tako pomaga obvoziti oviro.

Varnostni asistenčni sistemi

Turn Assist

Pomoč pri zavijanju Turn Assist, ki je del sistema Front Assist, je zasnovana za spremljanje vozila, ki prihaja iz nasprotne smeri, ko zavijate levo (pri avtomobilih z volanom na levi strani), na primer v križišču. Če obstaja takojšnja nevarnost, ustavi vozilo in sproži opozorilni signal.

Varnostni asistenčni sistemi

Crossroad Assist

Ta asistenčni sistem reagira na vozila ali kolesarje, ki se približujejo v križni smeri, še posebej pri izvozu na cesto, kjer je vidljivost ovirana zaradi parkiranih avtomobilov, ograj in drugih ovir. V primeru neposredne nevarnosti sistem sproži zvočno in vizualno opozorilo ter aktivira nujno zaviranje.

Varnostni asistenčni sistemi

Side Assist

Zahvaljujoč dvema radarskima senzorjema nove generacije na zadnji strani avtomobila zaznava sistem Side Assist vozila, ki se približujejo od zadaj ali pa so v vašem mrtvem kotu. Voznika o tem obvesti z LED signalom na notranji strani ohišja stranskih ogledal. Side Assist lahko zazna vozila v oddaljenosti do 90 metrov in tako učinkovito opozarja voznika na nevarne situacije na avtocestah in hitrih cestah.

Varnostni asistenčni sistemi

Exit Warning

Ta varnostna funkcija je še ena od dopolnilnih funkcij sistema Side Assist. Sistem Exit Warning voznika in druge potnike vizualno in zvočno opozori, na primer, ko izstopajo iz vzporedno parkiranega avtomobila, če bi odpiranje vrat lahko pripeljalo do trčenja z drugim vozilom, kolesarjem, električnim skirojem ali tekačem. Exit Warning uporablja zadnje radarje sistema Side Assist in spremlja območje za avtomobilom ter ob straneh avtomobila do razdalje 35 metrov.

Varnostni asistenčni sistemi

Crew Protect Assist

Sistem prednapne varnostne pasove sprednjih sedežev v primeru, ko je trčenje neizogibno, ali v nestabilnih voznih razmerah ter sodeluje s sistemom za nadzor stabilnosti (ESC), da skoraj popolnoma zapre stranska okna in s tem prepreči vstop tujkov v vozilo. Sistem deluje s sprednjimi in zadnjimi radarji.

Varnostni asistenčni sistemi

Večnaletna zavora

Tudi po tem, ko je bil vpleten v nesrečo in so se že sprožile varnostne blazine, bi se Kodiaq še vedno lahko premikal in povzročil še kakšno nesrečo. Toda večnaletna zavora povsem zaustavi vozilo in prepreči verižno trčenje.

Varnostni asistenčni sistemi

Pomoč pri utrujenosti

Ta sistem spremlja vedenje voznika in ocenjuje njegovo utrujenost, pri tem pa si pomaga s podatki iz različnih enot za nadzor vozila. Pri hitrostih nad 70 km/h sistem zazna odstopanja od normalne vožnje in nenehno ocenjuje voznikovo vedenje ter presoja, ali je voznik sposoben za vožnjo. Če sistem zazna utrujenost voznika, sproži opozorilni zvok ter prikaže opozorilo na zaslonu pred voznikom.

Ta stran je dodatek k začetni strani. Pritisnite na gumb za dostop do strani.

Nazaj na začetno stran