Modeli
Meni

Varnostni asistenčni sistemi

Front Assist z asistenco za izogibanje trkov

Front Assist je varnostni sistem za opozarjanje na nevarnost trka. Ob neizogibnem trčenju sproži zaviranje, da zmanjša posledice nesreče. Prav tako izvede zaviranje v sili, če poskuša pešec ali kolesar prečkati pot vozilu. Sistem zazna tudi pešce in kolesarje, ki vozijo v isti smeri kot vozilo, in pri teh udeležencih v prometu uporabi enak postopek opozarjanja in zaviranja kot pri vozilih, ki vozijo pred njim.

V kritični situaciji, ko Front Assist posreduje z zaviranjem, voznik pa s premikanjem volana kaže, da se izogiba oviri, asistenčni sistem usmerjeno poseže v krmiljenje, da bi pomagal obvoziti oviro.

Varnostni asistenčni sistemi

Turn Assist

Pomoč pri zavijanju, ki je del sistema Front Assist, je namenjena spremljanju nasproti vozečega vozila pri zavijanju v levo, na primer v križišču. Če obstaja neposredna nevarnost, vozilo popolnoma ustavi in sproži opozorilni signal.

Varnostni asistenčni sistemi

Crossroad Assist

Ta pomoč se odziva na vozila ali kolesarje, ki se vozilu približujejo v nasprotni smeri, zlasti ko zapeljete na cesto in vam pogled ovirajo parkirani avtomobili, ograje in druge ovire. V primeru neposredne nevarnosti sistem sproži zvočno in vizualno opozorilo ter aktivira zaviranje v sili.

Varnostni asistenčni sistemi

Side Assist

S pomočjo dveh radarskih senzorjev nove generacije na zadnjem delu vozila sistem Side Assist zazna vozila, ki se približujejo od zadaj ali so v mrtvem kotu vozila. Voznik je o tem obveščen z LED-signalom na notranji strani ohišja stranskih ogledal. Sistem Side Assist lahko zazna vozila, oddaljena do 90 metrov, in tako voznika učinkovito opozarja na nevarne situacije na avtocestah in dvopasovnih cestah.

Varnostni asistenčni sistemi

Exit Warning

Ta varnostna funkcija je še ena od dopolnilnih funkcij sistema Side Assist. Opozorilo na izstop vizualno in zvočno opozori voznika in druge potnike, ko na primer izstopajo iz vzporedno parkiranega vozila, če bi odprtje vrat lahko povzročilo trk z drugim vozilom, kolesarjem, električnim skuterjem ali tekačem. Opozorilo o izstopu uporablja zadnje radarje sistema Side Assist in spremlja območje za avtomobilom in ob njegovih straneh do razdalje 35 metrov.

Varnostni asistenčni sistemi

Crew Protect Assist

Sistem ob grožnji trčenja ali v nestabilnih voznih razmerah, ko je vklopljen sistem ESC, predhodno napne sprednje varnostne pasove in skoraj popolnoma zapre stranska okna, da bi preprečil vdor tujkov v vozilo. Sistem sodeluje s sprednjimi in zadnjimi radarji.

Varnostni asistenčni sistemi

Večnaletna zavora

Če je vozilo Superb udeleženo v nesreči in se aktivirajo varnostne blazine, se lahko še vedno giblje in povzroči novo nesrečo, zato tu priskoči na pomoč večnaletna zavora, ki ustavi vozilo.

Varnostni asistenčni sistemi

Asistenca pri utrujenosti in pomanjkanju pozornosti

Ta sistem spremlja obnašanje voznika in na podlagi podatkov iz različnih nadzornih enot vozila ocenjuje, kako utrujen je. Pri hitrostih nad 70 km/h sistem zazna odstopanja od običajne vožnje in nenehno ocenjuje voznikovo vedenje, da bi ocenil njegovo trenutno pripravljenost za vožnjo. Če sistem zazna utrujenost voznika, se oglasi opozorilni ton, opozorilno sporočilo pa se prikaže tudi na digitalni instrumentni plošči.

Ta stran je dodatek k začetni strani. Pritisnite na gumb za dostop do strani.

Nazaj na začetno stran