Modeli
Meni

Škoda Octavia

Front Assist s predvidevalno zaščito pešcev

Front Assist je varnostni sistem za opozarjanje na nevarnost trka. Če sistem ugotovi neminoven trk, aktivira zavore, da ublaži poseldice. Izvede lahko tudi panično zaviranje, če ugotovi, da bo pešec nevarno prečkal pot avtomobilu.

Škoda Octavia

Opozarjanje na mrtvi kot (Blind Spot Detect)

Ta sistem pomaga vozniku varno menjati vozni pas, saj zazna vsako vozilo v t.i. mrtvem kotu vozila. Dva radarska senzorja nameščena v spodnjem delu zadnjega odbijača nadzirata področje 20 metrov za avtomobilom.

Škoda Octavia

Rear Traffic Alert

Pri vzvratni vožnji s parkirnega mesta ta sistem zaznava vozila, ki se približujejo avtomobilu s strani. Zvočni signal opozori voznika na možnost naleta. Kritična stran je prikazana najprej z rumenim, potem pa še z rdečim poljem na osrednjem zaslonu. Sistem lahko tudisam sproži zavore, če je to potrebno.

Škoda Octavia

Lane Assist

Sistem Lane Assist zaznava nenamerno zapuščnje voznega pasu, na kar voznika opozarja z vizualnim sporočilom, hkrati pa zvede popravek smeri z volanom. Sistem je aktiven od hitrosti 65 km/h, aktiven pa je le, če so cestne oznake prepoznavne in voznik ni vklopil smernika.

Škoda Octavia

Prepoznavanje utrujenosti voznika (Fatigue Detection)

Ta sistem zmanjšuje tveganje za nastanek nevarnih situacij, ki nastanejo zaradi preutrujenosti voznika. Sistem namreč nadzoruje obnašanje voznika in na ta način oceni stopnjo utrujenosti ter mu, če je to potrebno, svetuje počitek na poti.

Ta stran je dodatek k začetni strani. Pritisnite na gumb za dostop do strani.

Nazaj na začetno stran