Modeli
Meni

Škoda CONNECT Prijetnejša vožnja in lažje življenje - vsak dan.

o

Škoda Scala je opremljena s spletnimi storitvami Škoda Connect, ki vam zagotavljajo prijetnejšo vožnjo in lažje življenje - in to vsak dan! Izbira vseh ali le posameznih storitev, ki so na voljo, bo vašemu avtomobilu dodala vrsto novih funkcij, med katere sodi tako zabava na poti kot skrb za vozilo in za vašo varnost. Preverite podrobnosti ter spoznajte, kako spletne storitve Škoda Connect delujejo v praksi in kako jih aktivirate.

Škoda Connect: Storitve Infotainment Online

Bencinski servisi

 

Z uporabo storitve Bencinski servisi boste vedno seznanjeni s cenami goriva na bencinskih črpalkah v okolici. V informacijskem sistemu lahko vedno, kadar to želite, preverite seznam črpalk, njihovih lokacij in trenutnih cen. Vnesite jih v navigacijo ali preprosto preglejte črpalke, kjer je na voljo gorivo za vaš avtomobil.  

Vreme

 

Vreme vas nikoli več ne bo ujelo nepripravljene. Na zaslonu infotainment sistema boste lahko spremljali vreme na cilju vaše poti, na vaši trenutni lokaciji ali kjerkoli drugje, in to s trenutnimi podatki ali z napovedjo za več dni vnaprej, vključno z opozorili. 

Povezava SmartLink

OSTALE STORITVE INFOTAINMENT ONLINE

SPLETNO IZRAČUNAVANJE POTI

Izberite idealno pot, in to vedno. Ko s pomočjo te storitve v navigacijski sistem vnesete cilj, zmogljivi Škodini strežniki na daljavo v trenutku izračunajo idealno pot, pri tem pa upoštevajo promet ter trenutne in napovedane razmere na cesti. Rezultat je hitro in natančno vodenje do cilja - pravočasno in brez težav.

SPLETNE PROMETNE INFORMACIJE

S prejemanjem najnovejših prometnih informacij o nesrečah, zastojih in cestnih delih lahko vselej ustrezno reagirate in pravočasno pridete na cilj. Vse te informacije upošteva tudi navigacija in poišče za vas najustreznejšo pot.  

PARKIRNI PROSTOR

Ne zapravljajte časa z iskanjem parkirnega prostora. Namesto vas ga poišče storitev Parkirni prostori. Infotainment sistem posreduje podroben pregled parkirnih prostorov v bližini, vključno z delovnim časom, cenami in prostimi mesti. Do izbranega parkirišča boste prišli samo z enim klikom. Ne, parkiranje res ne bi moglo biti bolj priročno.

NOVICE

Uporabite našo storitev Novice in bodite na tekočem z dogajanjem po svetu. Naj se vam novice prikažejo na zaslonu navigacijskega sistema. Priljubljene novičarske kanale dodajte v portal Škoda Connect in jih prenesite v svoje vozilo. Novice so pri nekaterih modelih ločeno na voljo tudi za prenos iz Trgovine. Omogočajo tudi predvajanje podcastov in novičarske kanale neposredno v infotainment sistemu.

SPLETNO ISKANJE INTERESNIH TOČK (GLASOVNO)

Poiščite svoje interesne točke, denimo najboljša kopališča ali hotele, in to varno in enostavno z vašim glasom kar med vožnjo, brez ustavljanja. Najdeni rezultati se skupaj s kontaktnimi podatki, odpiralnimi časi in navigacijo prikažejo v obliki enostavno berljivega seznama. Ta funkcija je na voljo le pri infotainment sistemu Columbus.

SPLETNO ISKANJE INTERESNIH TOČK (BESEDILNO)

Poiščite svoje interesne točke, na primer najbližjo marino, enostavno z besedilnim iskanjem. Vpišite cilj in dobili boste pregleden seznam bližnjih točk, vključno z naslovi, kontaktnimi informacijami in navigacijo. Interesne točke lahko shranite ali razvrstite v seznam po lastni izbiri. 

MOJE TOČKE (POI)

S to storitvijo lahko enostavno prenesete svoje interesne točke v vozilo, in tako boste vselej hitro in enostavno našli denimo svoje priljubljene kavarne in restavracije. Seznam lahko ustvarite s pomočjo portala Škoda Connect kar od doma prek tablice ali računalnika. 

SPLETNO VNAŠANJE CILJEV

Dodajte svoje priljubljene ali še neraziskane cilje v informacijski sistem kar od doma, in to z enim samim klikom prek portala Škoda Connect, ali kar na poti prek pametnega telefona z uporabo aplikacije Škoda Connect. Izberite cilj z vpisom naslova, iskanjem po imenu ali z uporabo Google® zemljevida. Potrebujete več lokacij? Brez skrbi, vpišete lahko do 100 različnih ciljev.

SPLETNO VNAŠANJE POTI

Se morate peljati po zapleteni poti s številnimi postanki? Enostavno vnaprej pripravite načrt na portalu Škoda Connect. Vaša pot lahko vključuje do 10 postankov. Ko je načrt pripravljen, ga enostavno prenesite v informacijski sistem avtomobila.  

SPLETNO POSODABLJANJE ZEMLJEVIDOV

Za čimprejšnji prihod na cilj poleg prometnih informacij potrebujete tudi posodobljene zemljevide, ki jih lahko prenesete takoj, ko so na voljo. Za daljša potovanja lahko vnaprej prenesete lokalne podatke in si zagotovite, da se po tujih krajih ne boste vozili nepripravljeni. Ta funkcija je na voljo pri infotainment sistemu Columbus. 

Škoda Connect: Storitve Care Connect

Oddaljeni dostop je povsem nov način nadzora nad vašim avtomobilom s pomočjo povezave med vozilom in pametnim telefonom. Tako lahko svoj telefon uporabljate za nadzor nad avtomobilom ter na telefon tudi prejemate opozorila o statusu vozila.

Naročanje na servis

 

S storitvijo naročanje na servis vam ni treba več skrbeti za to, kdaj je pravi čas za servis. Skrb za to bosta prevzela vaš servisni partner Škoda in vaš avtomobil. Vozilo samo sporoča potrebo po servisu, podrobnosti pa posreduje vašemu izbranemu servisnemu partnerju, ki vas bo kontaktiral in se z vami dogovoril za ustrezen termin.  

Klic v primeru okvare

 

Maksimalna sproščenost in udobje - to je naše načelo, tudi če se avtomobil pokvari. Pritisk na stikalo strešnega modula vas poveže s klicnim centrom. Prav tako avtomobil klicnemu centru samodejno pošlje podatke o lokaciji in stanju, zato lahko z operaterjem hitro rešite težavo ali zagotovite vleko. 

Položaj parkiranega vozila

 

Ne skrbite, če ste pozabili, kje na velikem parkirišču ste pustili svoj avtomobil. S to funkcijo so te skrbi preteklost. Vozilo oddaja podatke o svojem položaju po vsaki vožnji. Po pridobitvi podatkov na pametni telefon ali pametno uro boste s pomočjo GPS položaja zlahka našli svoje vozilo. 

In kaj, če veste, kje ste parkirali,a je iskanje avtomobila med vsemi parkiranimi vozili podobno iskanju igle v kopici sena? Na pametnem telefonu uporabite funkcijo Potrobi & posveti in zaslišali boste zvok hupe in zagledali utripajoče smernike svojega vozila. Težava je rešena v trenutku! Storitev deluje v oddaljenosti do 500 metrov od parkiranega avtomobila.

Zaklepanje in odklepanje na daljavo

 

Ste zaklenili svoj avto, ko ste zjutraj odhiteli v službo? S portalom Škoda Connect ali z aplikacijo Škoda Connect lahko enostavno preverite, ali je vaše vozilo zaklenjeno oziroma ga preprosto zaklenete. Na enak način ga lahko tudi odklenete - na primer, ko pridejo vaši sopotniki do avtomobila pred vami.

OSTALE STORITVE CARE CONNECT

OBVESTILO O VOŽNJI V PREPOVEDANEM OBMOČJU

Za zaščito pred napačno uporabo avtomobila uporabljajte to funkcijo, saj boste tako obveščeni, ali je avtomobil zapustil označeno območje oziroma ali je zapeljal na prepovedano območje. V takšnih primerih boste prejeli elektronsko sporočilo ali opozorilo na pametni telefon in pametno uro. Portal Škoda Connect lahko uporabite za nastavitev do 10 različnih območij in tudi za nastavitev obdobij opazovanja avtomobila.  

STATUS VOZILA

Prišli ste domov, vozilo pa parkirali na drugem koncu mesta: v tem primeru lahko status avtomobila preverite s pomočjo osebnega računalnika, pametnega telefona ali pametne ure. V trenutku lahko denimo preverite, ali je avtomobil zaklenjen, ali so luči izklopljene in okna zaprta, koliko je dodatka AdBlue … 

SPLETNI PROTIVLOMNI ALARM

Obdržite nadzor nad vašim vozilom, tudi ko niste v bližini, da bi lahko slišali alarm. Ne glede na to,  kje ste, boste v primeru, da se bo aktiviral protivlomni alarm, o tem obveščeni z elektronskim opozorilom prek pametnega telefona ali pametne ure. Prejeli boste spročilo o času in vzroku sproženja alarma, tako da boste lahko takoj ukrepali. Ta storitev se aktivira vsakokrat, ko zaklenete avtomobil.

OBVESTILO O HITROSTI

Aktivirajte obvestilo za primere, ko je hitrost vožnje večja od hitrosti, ki ste jo nastavili. Če vozilo preseže nastavljeno hitrostno omejitev, boste prejeli elektronsko sporočilo ali opozorilo na pametni telefon in pametno uro. Dostop, nastavitev in upravljanje omejitev hitrosti so vam kadarkoli na voljo prek portala Škoda Connect.

PODATKI O VOŽNJI

Če se želite seznaniti s parametri vaše zadnje vožnje in imeti nadzor nad porabo goriva ali pa bi preprosto radi povzetek prejšnjih poti, so Podatki o vožnji idealna rešitev. Preko portala ali aplikacije Škoda Connect lahko pridobivate trenutne podatke o uporabi vozila, kot so na primer povprečna poraba goriva, povprečna hitrost ali prevožena razdalja.

Storitve Care Connect so pripravljene tudi na posredovanje pomoči ob okvarah, nezgodah ali kakšnih koli drugih dogodkih, povezanih s stanjem avtomobila.

INFORMATIVNI KLIC

Če imate kakršnokoli vprašanje v zvezi s storitvami Škoda Connect ali glede vašega vozila znamke Škoda, lahko ne glede na to, kje ste, zgolj pritisnete stikalo na strešnem modulu in vzpostavite stik s centrom za uporabnike. Naši operaterji so vam kadarkoli pripravljeni pomagati.  

SAMODEJNO OBVESTILO O NESREČI

Ste imeli manjšo nesrečo? Le brez strahu! Vaš avtomobil vam lahko pomaga s klicem na številko 112. Tam vam bodo glede na stanje avtomobila svetovali, kaj storiti, da se čim prej vrnete nazaj na cesto. Če avtomobil ni več vozen, lahko zanj poskrbi vlečna služba.

POROČILO O STANJU AVTOMOBILA

Po želji v poročilu preverite "zdravje" avtomobila ali pridobivajte redna poročila podobno kot bančne izpiske. Tako boste vedno vedeli, kako je z vašim avtomobilom in kaj je treba zamenjati. Poročila so dostopna s Škoda Connect aplikacijo. Podatki vključujejo prevožene kilometre, izbrana opozorilna sporočila in zahteve po servisu.

KLIC V SILI (eCALL)

Del sistema Škoda Connect je klic v sili ali eCall. Ta izjemno pomembna varnostna funkcija je brezplačna za celotno življenjsko dobo avtomobila.

V primeru nesreče se takoj, ko senzor (zračna blazina ali napenjalec jermena) zazna nesrečo, vzpostavi povezava z najbližjim centrom 112. Klic je moč sprožiti tudi ročno s pritiskom na stikalo. Reševalci prejmejo podatke, kot so lokacija, smer, število potnikov in resnost nesreče. Klic je aktiven, dokler do avtomobila ne pridejo reševalne službe. S pritiskom na ta gumb lahko tudi prijavite nesreče, v katerih niste udeleženi.

Več o povezljivosti in sistemu Škoda Connect

Kako vse vam lahko vaša Škoda olajša vožnjo in življenje? 

Preverite TUKAJ.