Modeli
Meni

LE TOUR DE FRANCE 2023 ŽE 20 LET SMO PONOSNI PARTNER DIRKE PO FRANCIJI

o

Naj bo vsak kilometer doživetje, smo si rekli, in na največji kolesarski dogodek leta poslali našo, slovensko odpravo.

#ŠkodaNaTouru

Tour de France sta povsem od blizu doživela Antea in Uroš Bitenc. Njune objave ste lahko spremljali na našem Instagram profilu, kjer vas najbolj zanimive še vedno čakajo zbrane med t.i. Story Highlightsi. Tako lahko kadarkoli podoživite prvih deset dni letošnje Dirke Po Franciji in njuno pot z Enyaqom Sportline 80 4x4 iz Slovenije do Bilbaa.

 Za Anteo in Urošem sta Škodin Instagram profil (ter beli Enyaq Sportline) prevzela Alja in Mihael, ki sta Tour de France spremljala vse do konca v Parizu. Preberite njuno zgodbo in si oglejte si njune zanimive zgodbe iz zakulisja, zbrane na Instagramu, med Story Highlights! 

Pa ne pozabite: naj bo vsak kilometer doživetje! Ali kot pravi naš novi slogan: Let's Explore. Raziskali smo Tour in čudovito Francijo!

20 let rdečega avtomobila

Danes je v vlogi rdečega direktorjevega vozila Škodin električni Enyaq. Kateri modeli pa so to vlogo odigrali pred njim? Oglejte si v zanimivem sprehodu skozi zgodovino. 

Pa ste se kdaj vprašali, kaj ima Škoda s kolesarstvom, da že 20 let podpira največjo in najbolj zahtevno kolesarsko dirko, legendarni Le Tour de France? Odgovor je logičen: pred avtomobili smo izdelovali motocikle, pred motocikli pa kolesa!

Res je, ustanovitelja Vaclav Laurin in Vaclav Klement sta leta 1895 v Mladi Boleslav odprla svojo delavnico koles, iz katere se je deset let kasneje pripeljal prvi avtomobil! In ostalo je - zgodovina. V nadaljevanju predstavljamo floto vozil znamke Škoda, ki sodeluje na Touru, na čelu z rdečim direktorjevim avtomobilom, električnim modelom Enyaq iV, ki mu dela družbo tudi rdeči Superb iV, ; pišemo o majicah, za katere se na tej dirki borijo kolesarji; ter preštevamo kalorije in litre, ki jim pomagajo preživeti te naporne tri tedne!

 

Škoda predstavlja: Aplikacija Tour de France 2023

Bodite del družine. Z aplikacijo v realnem času sledite svojim najljubšim kolesarjem! 

Del kolesarske družine smo od leta 1895

Ponosni partner Tour de France pa smo od od leta 2004

Škoda se je pred več kot 125 leti "rodila" na dveh kolesih in vse odtlej skrbimo za veliko svetovno kolesarsko družino. To nam je v krvi. V našem dednem zapisu. Sponzorstvo dirk Le Tour de France, L'Etape du Tour, Paris-Roubaix, Liege-Bastogne-Liege, La Fleche Wallone, Paris-Nice, Criterium du Dauphine in La Vuelta a España je odraz naše strasti do športa in poklon naši dediščini. Poklon največji družini, kar jih je: kolesarjem.

Odkrijte, kaj nas povezuje

Ni pomembno, od kod prihajate. Če ste radi na dveh kolesih, smo v sorodu. Ste torej del naše družine?

Pozor: kolesarji na cesti!

Nevarnosti ne prežijo le na profesionalne kolesarje med vrtoglavimi spusti na Touru ali na kronometrih na Vuelti. Nevarna je tudi vsakdanja pot v službo. Preverite, kako lahko na dveh kolesih ostanete varni - in katera pravila morate za varnost kolesarjev upoštevati, ko ste za volanom.

Naj se vam nikar ne zgodi tole!

Raztresenost je nekaj, kar imamo skupnega vozniki, kolesarji in pešci. In ravno zato, ker nismo pozorni na dogajanje na cesti, pride do številnih prometnih nesreč. Kako bi se morali obnašati v prometu in kako nam lahko pri tem pomaga sodobna tehnologija?

 

Kolesa Škoda 2023

Če so vam všeč naša vozila na štirih kolesih, kliknite tukaj in preverite še dvokolesno ponudbo Škoda. Navdušeni boste!