Modeli
Meni

Škoda Enyaq Coupé RS: Pomoč pri vožnji

Pomoč pri vožnji Travel Assist

Sistem Travel Assist, del izbirnega paketa Plus, združuje več sistemov in funkcij, ki so predstavljeni ločeno na naslednjih straneh. Ko sta med seboj povezana, vam lahko avtomobil močno olajša vožnjo in poveča udobje potovanja. Ko je aktiviran, lahko Travel Assist samodejno zaustavi in znova zažene avtomobil, zadrži avto na voznem pasu, prehiteva druga vozila, sledi drugim vozilom v prometnem zastoju ali prikaže okoliški promet na zaslonu pred vami.

Škoda Enyaq Coupé RS: Pomoč pri vožnji

Predvidljivi tempomat

Predvidljivi tempomat poleg spremljanja prometa pred vami obdeluje tudi prepoznane prometne znake in omejitve hitrosti, shranjene v navigacijskem sistemu. To mu omogoča pravočasno prilagajanje hitrosti, na primer takrat, ko se približujete ovinku, krožišču ali križišču, ali kot odziv na omejitve hitrosti.

Škoda Enyaq Coupé RS: Pomoč pri vožnji

Prepoznavanje prometnih znakov

Modul za obdelavo slik išče po skeniranih slikah znane prometne znake in primerja rezultate z navigacijskimi podatki. Sistem obdeluje znake za omejitev hitrosti, znake za prehitevanje, znake za prepovedan uvoz v enosmerne ulice in morebitna dodatna navodila ter povezane znake za konec omejitve in jih nato prikaže vozniku.

Škoda Enyaq Coupé RS: Pomoč pri vožnji

Adaptive Lane Assist

Sistem Lane Assist lahko ugotovi, kdaj nenamerno zapeljete s svojega voznega pasu. Ta sistem deluje v povezavi s kamero za prepoznavanje oznak voznih pasov na cesti, vključno z rumenimi črtami med deli na cesti, prometnimi stožci in drugimi obcestnimi ali pasovnimi mejami. Izboljšana različica »Adaptive« (na voljo samo kot del Sistema Travel Assist) pomeni, da sistem vozilo obdrži na izbrani poti znotraj prometnega pasu oziroma na sredini voznega pasu.

Škoda Enyaq Coupé RS: Pomoč pri vožnji

Sistem za pomoč v zastojih (Traffic Jam Assist)

Traffic Jam Assist olajša vožnjo avtomobila v prometnem zastoju. Uporablja prilagodljivi tempomat in Adaptive Lane Assist za zagon, zaviranje in obračanje avtomobila, tako da posnema gibanje bližnjih vozil v prometnem zastoju.

Škoda Enyaq Coupé RS: Pomoč pri vožnji

Sistem za pomoč v sili Emergency Assist

Sistem za pomoč v sili zmanjša tveganje za nesrečo, če se voznik ne počuti dobro. Če Adaptive Lane Assist zazna, da voznik tudi po opozorilnem alarmu nima rok na volanu, se aktivira Emergency Assist - ta sproži zaustavitev avtomobila, medtem ko ga obdrži na voznem pasu in vklopi varnostne utripalke.

Ta stran je dodatek k začetni strani. Pritisnite na gumb za dostop do strani.

Nazaj na začetno stran