Modeli
Meni

Enyaq Coupé Sportline: Travel Assist

Pomoč pri vožnji Travel Assist

Sistem Travel Assist, del izbirnega paketa Plus, združuje več sistemov in funkcij, ki so ločeno predstavljene na naslednjih straneh. Ko so medsebojno povezani, lahko vozniku zelo olajšajo vožnjo in povečajo udobje na poti. Ko je aktiviran, lahko Travel Assist samodejno ustavi in znova premakne avto, ga zadrži na voznem pasu, sledi drugim vozilom v prometnem zastoju ali prikaže okoliški promet na zaslonu pred vami.

Enyaq Coupé Sportline: Travel Assist

Predvidljivi tempomat

Predvidljivi tempomat poleg spremljanja prometa pred vami obdeluje tudi prepoznane prometne znake in omejitve hitrosti, shranjene v navigacijskem sistemu. Zahvaljujoč prepoznavanju prometnih znakov in informacijam iz navigacijskega sistema lahko Enyaq Coupé Sportline pravočasno prilagodi svojo hitrost, na primer, ko se približuje ovinku, krožnemu križišču oziroma križišču ali kot odgovor na omejitve hitrosti.

Enyaq Coupé Sportline: Travel Assist

Prepoznavanje prometnih znakov

Modul za obdelavo slik išče v skeniranih slikah znane prometne znake in rezultate primerja z navigacijskimi podatki. Sistem obdeluje znake za omejitev hitrosti, znake za prepoved prehitevanja, znake za prepoved uvoza v enosmerno ulico in morebitna dodatna navodila ter povezane znake za omejitev in jih nato prikaže vozniku.

Enyaq Coupé Sportline: Travel Assist

Pomočnik za vožnjo v ožjih voznih pasovih

Avto lahko vozi po ožjih voznih pasovih (npr. pri delu na cesti) zahvaljujoč sistemu Narrow Lane Assist, nadaljnji izboljšavi Sistema Adaptive Lane Assist, ki ohranja premikajoče se vozilo na izbranem položaju znotraj voznega pasu. Nabor situacij, ki jih je mogoče zaznati, je bil razširjen, tako da poleg začasnih rumenih vzdolžnih oznak vključuje tudi različne predmete ob cesti, kot so ograje in vrste (vzporedno in pravokotno) parkiranih avtomobilov. Avto zmore prepeljati ovinke brez vzdolžnih oznak in lahko pelje po ozkih mestnih ulicah. Sistem deluje le pri hitrostih nad 60 km/h.

Enyaq Coupé Sportline: Travel Assist

Pomoč pri menjavi voznega pasu

Sistem Assisted Lane Change v modelu Enyaq Coupé Sportline lahko samostojno menja vozni pas na avtocesti pri hitrostih nad 90 km/h. Vse, kar mora voznik storiti, da začne manever, je vklop smerokaza (vendar le v odklenjenem položaju). Assisted Lane Change uporablja podatke iz cele vrste senzorjev.

Enyaq Coupé Sportline: Travel Assist

Podpora za izogibanje oviram v mestu (s spletno komunikacijo)

Sistem Urban Evasive Steering Support lahko prepozna pogoste situacije v mestnem prometu, kot so parkirana vozila, prometni otoki in križišča. Izhaja iz podatkov spletne komunikacije. Sistem pride v poštev v situacijah, ko se je nemogoče izogniti nesreči zgolj z zavijanjem okoli ovire. Sistem lahko izračuna najprimernejšo linijo izogiba na podlagi podatkov, ki so na voljo iz sprednje kamere in radarja. Ta izračun upošteva razdaljo, širino in položaj vozila ali ovire pred vami. V kritični situaciji, ko Front Assist (glejte Varnostne asistence) posreduje z zaviranjem in voznik z načinom premikanja volana nakaže, da se izogiba oviri, podpora Urban Evasive Steering Support ciljano posega v krmiljenje, da pomaga obvoziti oviro po ustrezno izbrani poti, in vam pomaga, da ne trčite v oviro.

Enyaq Coupé Sportline: Travel Assist

Pomoč v prometnih zastojih

Sistem za pomoč v prometnih zastojih ali Traffic Jam Assist olajša vožnjo avtomobila v prometnih zastojih. Za speljevanje, zaviranje in obračanje avtomobila uporablja predvidevalni tempomat in pomočnika za vožnjo v ožjih pasovih, in to tako, da posnema gibanje okoliških vozil v prometnem zastoju.

Enyaq Coupé Sportline: Travel Assist

Pomoč v sili

Sistem Emergency Assist zmanjša tveganje za nesrečo, če se voznik ne počuti dobro. Če sistem zazna, da voznik tudi po opozorilnem signalu nima rok na volanu, se aktivira pomoč v sili, ki upočasni avto do ustavitve, medtem ko ostane na voznem pasu in aktivira varnostne utripalke.

Ta stran je dodatek k začetni strani. Pritisnite na gumb za dostop do strani.

Nazaj na začetno stran