Modeli
Meni

Enyaq Coupé Sportline: Varnostni asistenčni sistemi

Sistem Front Assist s sistemom za preprečevanje naleta

Front Assist je varnostni sistem za opozarjanje na trčenje. Ko sistem ugotovi, da je trčenje neizogibno, zavira, da zmanjša posledice. Prav tako ustavi v sili, če hoče pešec ali kolesar prečkati pot avtomobilu. V kritični situaciji, ko Front Assist posreduje z zaviranjem in voznik z načinom premikanja volana nakaže, da se oviri izogiba, sistem Collision Avoidance Assist ciljano posega v krmiljenje, da pomaga obvoziti oviro.

Enyaq Coupé Sportline: Varnostni asistenčni sistemi

Sistem Turn Assist

Sistem pomoči pri zavijanju ali Turn Assist, ki je na voljo kot del Sistema Front Assist, je zasnovan za nadzor nasproti vozečih vozil, ko zavijate levo, na primer v križišču. Če obstaja neposredna nevarnost trka, popolnoma ustavi vozilo in sproži opozorilni signal.

Enyaq Coupé Sportline: Varnostni asistenčni sistemi

Sistem Side Assist

Zahvaljujoč dvema radarskima senzorjema na zadnjem delu avtomobila sistem Side Assist zazna vozila, ki se približujejo od zadaj ali so v mrtvem kotu avtomobila. O tem vas obvesti LED signal na notranji strani ohišja stranskih ogledal. Side Assist lahko zazna vozila do 70 metrov daleč in vas tako učinkovito opozori tudi na nevarne situacije na avtocestah in večpasovnicah.

Enyaq Coupé Sportline: Varnostni asistenčni sistemi

Pomoč pri izstopu iz vozila

Ta nova varnostna funkcija je še ena od dopolnilnih funkcij sistema Side Assist. Pomoč pri izstopanju ali Exit Warning vizualno in zvočno opozori vas in druge potnike, ko na primer izstopate iz vzporedno parkiranega avtomobila, če bi lahko odpiranje vrat povzročilo trk z drugim vozilom, kolesarjem ali električnim skirojem. Exit Warning uporablja zadnje radarje sistema Side Assist in nadzoruje območje za in ob straneh avtomobila do razdalje 35 metrov.

Enyaq Coupé Sportline: Varnostni asistenčni sistemi

Sistem Crew protect

Sistem za zaščito potnikov ali Crew Protect prednapne prednje varnostne pasove v primeru neizbežnega trka ali v nestabilnih voznih situacijah in se poveže z ESC sitemom, da skoraj popolnoma zapre stranska okna in tako prepreči vdor zunanjih predmetov v vozilo. Sistem deluje s sprednjim radarjem.

Enyaq Coupé Sportline: Varnostni asistenčni sistemi

Večnaletna zavora

Če je Enyaq Coupé Sportline vpleten v nesrečo in se aktivirajo zračne blazine, lahko ostane v gibanju in povzroči novo nesrečo. V tem primeru se aktivira večnaletna zavora, ki povsem ustavi vozilo in prepreči novo trčenje.

Ta stran je dodatek k začetni strani. Pritisnite na gumb za dostop do strani.

Nazaj na začetno stran