Modeli
Meni

Škoda Enyaq RS: Travel Assist

Travel Assist

Travel Assist združuje več sistemov in funkcij, ki so ločeno predstavljene na naslednjih straneh. Ko sta medsebojno povezana, lahko avtomobil zelo olajša vožnjo in poveča udobje pri potovanju. Ko je aktiviran, lahko Travel Assist samodejno ustavi in znova zažene, obdrži avto na voznem pasu, prehiti druga vozila, sledi drugim vozilom v prometnem zastoju ali prikaže okoliški promet na zaslonu pred vami.

Škoda Enyaq RS: Travel Assist

Predvidevalni tempomat

Predvidevalni tempomat poleg spremljanja prometa pred vami obdeluje tudi prepoznane prometne znake in omejitve hitrosti, shranjene v navigacijskem sistemu. To mu omogoča, da pravočasno prilagodi hitrost, na primer, ko se približujete ovinku, krožnemu križišču ali križišču ali kot odgovor na omejitve hitrosti.

Škoda Enyaq RS: Travel Assist

Prepoznavanje prometnih znakov

Modul za obdelavo slik išče v skeniranih slikah znane prometne znake in rezultate primerja z navigacijskimi podatki. Sistem obdeluje znake za omejitev hitrosti, znake za prepoved prehitevanja, znake za prepoved zavjanja v enosmerne ulice in morebitna dodatna navodila ter povezane znake za omejitve in jih nato prikaže vozniku na zaslonu.

Škoda Enyaq RS: Travel Assist

Asistenca za vožnjo znotraj voznega pasu Lane Assist

Lane Assist lahko ugotovi, kdaj nenamerno zavijete z voznega pasu. Ta sistem deluje v povezavi s kamero za prepoznavanje oznak voznih pasov na cesti, vključno z rumenimi črtami med deli na cesti, prometnimi stožci in drugimi obcestnimi robovi ali mejami pasov. Izboljšana različica »Adaptive« (prilagodljiv, na voljo le kot del Travel Assista) pomeni, da sistem obdrži vozilo na izbrani poti znotraj prometnega pasu, in avto ne vijuga znotraj omejitev voznega pasu.

Škoda Enyaq RS: Travel Assist

Pomoč pri vožnji v zastopjih (Traffic Jam Assist)

Traffic Jam Assist olajša vožnjo avtomobila v prometnih zastojih. Za speljevanje, zaviranje in krmijenje avtomobila se opira na podatke prilagodljivega tempomat in asistent za vožnjo v voznem pasu, tako da lahko posnema gibanje okoliških vozil v prometnem zastoju.

Škoda Enyaq RS: Travel Assist

Pomoč v sili (Emergency Assist)

Emergency Assist zmanjša tveganje za nesrečo, če se voznik ne počuti dobro. Če Adaptive Lane Assist tudi po opozorilu zazna, da voznik nima rok na volanu, se aktivira Emergency Assist - le-ta ustavi avto tgako, da ostane na voznem pasu in aktivira varnostne utripalke.

Ta stran je dodatek k začetni strani. Pritisnite na gumb za dostop do strani.

Nazaj na začetno stran