Modeli
Meni

Škoda Enyaq RS: Varnostni asistenti

Front Assist s sistemom za preprečevanje naleta

Front Assist je varnostni sistem za opozarjanje na trčenje. Ob neizogibnem trčenju, zavira, da zmanjša posledice trka. Prav tako ustavi v sili, če hoče pešec ali kolesar prečkati pot avtomobilu.

V kritični situaciji, ko Front Assist posreduje z zaviranjem in voznik z načinom premikanja volana nakaže, da se izogiba, Collision Avoidance Assist ciljano posega v krmiljenje, da pomaga vozniku obvoziti oviro.

Škoda Enyaq RS: Varnostni asistenti

Pomoč pri zavijanju Turn Assist

Turn Assist, ki je del Sistema Front Assist, je zasnovan za nadzor nasproti vozečih vozil, ko zavijate, na primer, ko ste v križišču. Če obstaja neposredna nevarnost trka, popolnoma ustavi vozilo in sproži opozorilni signal.

Škoda Enyaq RS: Varnostni asistenti

Sistem za preprečevanje mrtvega kota Side Assist

Zahvaljujoč dvema radarskima senzorjema na zadnjem delu avtomobila Side Assist zazna vozila, ki se približujejo od zadaj ali so v mrtvem kotu avtomobila. O tem vas obvesti LED signal na notranji strani ohišij stranskih ogledal. Side Assist lahko zazna vozila oddaljena do 70 m in vas tako tudi učinkovito opozori na nevarne situacije na avtocestah in voziščih z več pasovi.

Škoda Enyaq RS: Varnostni asistenti

Pomoč pri izstopanju (Exit Warning)

Ta nova varnostna funkcija je še ena od dopolnilnih funkcij sistema Side Assist. Exit Warning vizualno in zvočno opozori vas in druge potnike, ko na primer izstopate iz vzporedno parkiranega avtomobila, če bi lahko odpiranje vrat povzročilo trk z drugim vozilom, kolesarjem ali električnim skirojem. Exit Warning uporablja zadnje radarje sistema Side Assist in nadzoruje območje za in ob straneh avtomobila do razdalje 35 m.

Škoda Enyaq RS: Varnostni asistenti

Sistem Crew Protect za zaščito potnikov

Sistem prednapne sprednje varnostne pasove v primeru neizbežnega trka ali v nestabilnih voznih situacijah, ko mu sistem ESC posreduje podatke. Sistem potem tudi skoraj popolnoma zapre stranska okna in tako prepreči vdor zunanjih objektov v vozilo. Sistem deluje s sprednjim radarjem.

Škoda Enyaq RS: Varnostni asistenti

Sistem večnalente zavore (Muli-Collision brake)

Če je Enyaq RS vpleten v nesrečo in se aktivirajo zračne blazine, lahko ostane v gibanju in povzroči novo nesrečo. Takrat se aktivira večnaletna zavora, ki ustavi vozilo in prepreči morebitno nenadzorovano novo trčenje.

Ta stran je dodatek k začetni strani. Pritisnite na gumb za dostop do strani.

Nazaj na začetno stran