Modeli
Meni

Škoda Enyaq Sportline Travel Assist

Pomoč pri vožnji Travel Assist

Sistem pomoči pri vožnji ali Travel Assist vključuje več sistemov in funkcij, ki jih ločeno predstavljamo na naslednjih straneh. Ko so medsebojno povezani, lahko sistem precej olajša vožnjo in poveča udobje. Ko je sistem Travel Assist aktiviran, lahko avto samodejno ustavi in znova spelje, ga zadrži na voznem pasu, sledi drugim vozilom v zastoju ali prikaže okoliški promet na zaslonu pred vami.

Škoda Enyaq Sportline Travel Assist

Predvidljivi tempomat

Poleg tega, da sledi prometu pred vašim vozilom, predvidljivi tempomat obdeluje tudi prepoznane prometne znake in omejitve hitrosti, shranjene v navigacijskem sistemu. To mu omogoča, da pravočasno prilagodi hitrost, na primer, ko se avto približuje ovinku, krožišču ali križišču ali ko se pojavi omejitev hitrosti.

Škoda Enyaq Sportline Travel Assist

Prepoznavanje prometnih znakov

Modul za obdelavo slik preiskuje skenirane slike in v njih išče znane prometne znake ter primerja rezultate z navigacijskimi podatki. Sistem obdeluje znake za omejitev hitrosti, znake za prehitevanje, znake za prepoved vožnje v enosmerne ulice in morebitna dodatna navodila ter pripadajoče znake za omejitve in jih nato prikaže vozniku.

Škoda Enyaq Sportline Travel Assist

Adaptive Lane Assist

Sistem Lane Assist lahko ugotovi, kdaj nenamerno zavijete s svojega voznega pasu. Ta sistem deluje skupaj s kamero za prepoznavanje oznak voznega pasu na cesti, vključno z rumenimi črtami med cestnimi deli, stožci in drugimi obcestnimi ali pasovnimi mejami. Izboljšana različica "Adaptive" (prilagodljiv), ki je na voljo samo kot del sistema pomoči pri vožnji (Travel Assist), pomeni da sistem poseže v vožnjo, da s tem vozilo zadrži v izbrani liniji znotraj voznega pasu in tako avtomobil ne vijuga.

Škoda Enyaq Sportline Travel Assist

Asistenca pri vožnji v zastojih

Sistem Traffic Jam Assist za pomoč pri vožnji v zastojih olajša vožnjo avtomobila v gneči. Za zagon motorja, zaviranje in krmiljenje združuje delo prilagodljivega tempomata in sistema Adaptive Lane Assist, in to tako, da posnema gibanje okoliških vozil v zastoju.

Škoda Enyaq Sportline Travel Assist

Emergency Assist

Sistem Emergency Assist zmanjša tveganje za prometno nesrečo v primeru, da se voznik ne počuti dobro. Če Adaptive Lane Assist zazna, da voznik niti po opozorilnem signalu nima več rok na volanu, se vklopi sistem za pomoč v sili, ki upočasni avtomobil do popolne zaustavitve na svojem voznem pasu in aktivira opozorilne utripalke.

Ta stran je dodatek k začetni strani. Pritisnite na gumb za dostop do strani.

Nazaj na začetno stran