Modeli
Meni

Menjava akumulatorja

o

Kdaj je treba zamenjati akumulator vozila?

Akumulator je pomemben del vozila in zlasti v hladnih dneh je bistveno, da se lahko zanesete nanj. Močne obremenitve, kot so dolgi časi mirovanja ali veliko voženj na kratke razdalje, pri starih akumulatorjih povzročijo izpade. V delavnici znamke Škoda vam skrbno preverijo akumulator vozila in vas pravočasno obvestijo, kdaj ga morate zamenjati. Menjavo prepustite usposobljenim strokovnjakom. Jedka kislina akumulatorja ali uhajajoči in eksplozivni plini so nevarni.

Originalni zagonski akumulator Škoda

Originalni zagonski akumulator Škoda prepriča z dolgo življenjsko dobo in idealno združljivostjo z vozilom. Z vsako novo generacijo naših modelov se poveča število električnih porabnikov in krmilnikov. Ti prispevajo k udobnejši vožnji in večji varnosti, vendar hkrati tudi ustrezno obremenjujejo akumulator za zagon.

 

 

 

 

Akumulator vozila: delovanje in zgradba

Zagonski akumulator ali akumulator vozila tudi pri nizkih temperaturah oskrbuje zaganjalnik z jakostjo toka več 100 amperov za zagon motorja z notranjim zgorevanjem. Pogosto se uporabljajo svinčeni akumulatorji, katerih svinčene plošče oz. skupine plošč so obdane z elektrolitom, kot je žveplova kislina. Polnjenje akumulatorja se praviloma izvaja prek alternatorja, ki ga poganja klinasto-rebrasti jermen.

Kako dolga je življenjska doba akumulatorja?

Bodite pozorni na kakovost znamke

Visokokakovostni akumulatorji za zagon imajo življenjsko dobo do 15 let. Zmogljivost akumulatorjev slabše kakovosti se zmanjša že po dveh ali treh letih in je pogost vzrok okvar.  

Popolna usklajenost

Običajni zagonski akumulatorji že prvi teden izgubijo od 7 do 16 % zmogljivosti. Originalni zagonski akumulator Škoda, prilagojen zahtevam vašega vozila, prepriča z nizko stopnjo samopraznjenja, do 20 % večjim deležem svinca v primerjavi s konkurenčnimi akumulatorji in integriranim prikazom obrabe. Ne potrebuje vzdrževanja in ima dvoletno garancijo.

Večja obremenitev zahteva večjo zmogljivost

Vsako naše novo vozilo ima ustrezen in zanesljiv akumulator z zmogljivostjo, prilagojeno številu električnih porabnikov. Vozilo zanesljivo zažene tudi pri najnižjih temperaturah.. 

 

Obrnite se na svoj servis Škoda!

Preverite ponudbo storitev pri svojem Škoda servisu.